Godnatt bästa nii!!

Godnaatt! Tänkte bara slänga in ett inlägg och säga taack för att ni läser och klickar er in på min blogg varje dag trots att uppdateringen ligger i en svacka just nu! Ni är grymma! Puss på er och sov så gott!!
/Mathilda

Go Black or Go home

 
Black
 
Denna höst känner jag att det bara skriker svart och grått!! Snyggaste färgerna som verkligen kan matchas så sjukt bra med varandra, även fast det kan bli "svart på svart" ("kaka på kaka") så funkar det ändå!! Verkligen tips i år och kan säga att snart kommer en svart skönhet hem till mig som jag fick i födelsedagspresent! Visar den när den kommit!
 
/Mathilda

Birthday Dinner (from last Suturday)

Heej! Har glömt berätta om i lördags kväll, så tänkte göra det nu! På lördag morgon hade vi typ inga planer så vi satt där (jag och Malin) och tänkte "vad fan ska vi hitta på". Vi frågade om vi kunde ha fest hos mig tidigare i veckan men det fick vi inte osv osv.. tillslut sa vi bara "Äh, vi kör på middag" Så då bjöd vi in våra närmaste, som sedan slutade med att ingen kunde av olika skäl så jaa. Det blev tillslut middag hos Malin med Malin, Anna & Clara! Men det var hur mysigt som helst ändå!
 
Efter middan kom Eric så då satt vi ute och snacka med filtar och musik typ. Sen vid 11 drog vi hem till mig och bada jacuzzi i 1h. Sen slog klockan 00.00 och då sjöng Clara och Anna för mig och Malin medan vi hypert försökte ladda våra mobiler som hade stängts av samtidigt klockan 23.57!! Alltså!! Så vi virrade runt där ett tag, jag sprang runt i bikini vilket var pisskallt och sen ringde det på dörren några minuter senare och då kom några grabbar från min konfa, dvs Axel, Ripe, Sebbe, och Gustav. Var lite oplanerat detdär så vi tjejer bytte snabbt om och sen satte vi oss där uppe och typ bara snacka och chilla ett tag. Sen drog de inte så lång tid senare.. Hyffsat kort efter tog även Anna och Clara sin Taxi hem så låg jag och Malin kvar på golvet till 02.00 och sen drog hon hem och då gick jag och la mig på direkten!
 
Det var typ den kvällen! Det var iaf jättekul och tack Anna & Clara för de fina presenterna! Puss på er!
 
/Mathilda
 

Home Today

Hejsaan bloggisen! Idag är jag hemma från skolan. Har ont i låret och kunde ändå bara vara med på 2 lektioner så det kändes jätteonödigt när jag har massa plugg jag behöver göra hemma! 
 
Men ska hinna med att blogga lite under dagen också!
 
/Mathilda

29/9 - My B-day

Heeej! 15 bast från och med idag! Det känns....bra! Tack för alla Grattis på bloggen, instagram, facebook osv, taack, verkligen! Fick fiina presenter imorse som jag visar lite senare när jag orkar ställa mig upp (förklarar senare i inlägget).. Såå tack alla ni, mamma&pappa, Anna, Clara osv för era Fiina presenter jag har fått!
 
Min födelsedag idag har spenderats som en helt vanlig dag typ.. fast lite mer trist. Åkte upp till IP vid 14 för match mot Vallentuna. Laget behövde extra spelare och jag tänkte att jag kunde ställa upp. Kände mi lite stel i låren typ under uppvärmningen, men det var inte så att det störde så Jättemycket (men lite).. Sen skulle vi börja spela. Inga avbytare & detta var sista matchen för F98 laget. Började springa och hela vänsterlåret bara låste sig. Det gjorde SÅ ont!! Försökte springa och vara med men alltså det gick verkligen inte. Hann vara inne i 5 min innan jag sprang gråtandes av planen så det bara var 10 spelare kvar.. På med liniment och massera låret, men det blev verkligen inte bättre så nu haltar jag runt här hemma..- de stunder jag orkar lyfta benet från sängen.. Tar 5min att komma upp för trappan och det gör nästan bara ondare och ondare hela tiden. KUL present!
 
Aja, vi får se hur länge det håller i sig, men hoppas såklart på det bästa! Så denna kväll kommer jag bara sitta med No-inlämingen, godis och film istället.. Passa ganska bra ändå då jag inte orkar göra nåt annat!
 
Men åter Tack för alla Grattis! ♥
1år sen exakt! Hänt sjukt mycket sen dess! Så kul att titta tillbaka! ♥
 
/Mathilda

Its my birthdaaaay

 
JAG FYLLER ÅR IDAG! Yey
Har precis öppnat mina presenter och de vart såå bra!! Visar Er senare..
Nu blir det frukost på sängen så får vi se hur jag gör resten av dagen!
 
/Mathilda
 

Sista timmarna som 14


Middag nu med tjejerna och sen kommer Eric så får vi se hur kvällen fortsätter! Hörs

/Mathilda


Ikväll ska det firas!


Heej alla Goa och glada! Idag är det lördag och det betyder dagen innan min födelsedag! Som de flesta av Er säkert redan vet så fyller jag och Malin år på samma dag då därför ska vi fira oss genom en middag hon Malin med vänner ikväll! 

Men just nu ska jag precis trava igång Trasan lite.. Det blev ingen ridning för mamma idag då de skulle åka och handla presenter till mig istället.. Så det får bli en annan gång!
Ha en bra lördagkväll!

/Mathilda


Två dagar kvar till MY day!

Heej hörni! Långt inlägg det blev igår, men jag hoppas ni tar er tid att läsa det ändå för det är viktigt! Även om ni inte känner mig eller har betett er så mot mig så kan ni ta lärdom och hinna rätta er innan ni gör så mot andra!
 
Idag är det fredag! Två dagar kvar tills jag fyller år!! Ska bli sjukt kul! Sen jag kom hem vid halv 4 idag så har jag legat framför The bachelorette med en kopp te och gosig filt och bara tagit det lugnt. Ska snart sätta på mig lite varma kläder och cykla iväg mot stallet. Det är så sjukt kallt nu ju, går knappt att cykla längre!
 
Ikväll är planerna för mig lite oklara. Vet inte vad jag orkar och blir bara trött och vill lägga mig under täcket när det är så kallt. Så antingen åker jag först till Anna där massa folk är och sen drar vidare med Malin, eller så blir det bara hemma mys med familjen och film! Hm, får fundera på den.. Men först stallet!
A happy day in my life...♥
 
/Mathilda

När man blir tvungen att välja

Vet inte hur jag ska börja detta inlägget.. Hej? På något sätt känns den starten fel och stel. Kära vänner/släkt/bekanta? Eller vilka är ni människor ens, känner kanske hälften av er.. Eller alla mina läsare kanske ifs bara är folk jag känner.. Halloj! - Nej det känns för "glatt" på något sätt. Om man kan låta för glad. Välkomna! -Nää.. bara nää..
 
Väljer att börja med ett classic Hejsan ändå tror jag. Så Hejsan ni! Vänner, bekanta, folk jag inte känner, släkt, bror, granne... vad ni nu än är. Kul att ni läser just min blogg!
 
Om 2 dagar fyller jag år. Dvs för 15 år sedan föddes en liten krabbat på Karolinska Sjukhuset i Stockholm, 52 cm lång och 3990g stor som sedan kom att kallas Mathilda Ljungberg. Växte upp i en 4-rums lägenhet i Bergshamra med sina två syskon, mamma & pappa. Hon spelade fotboll mycket och red ibland. - Det var jag. Nu sitter jag här i vår Villa i Danderyd, galen i hästar och inte alls lika intresserad av fotboll.
Jag har haft en väldigt bra uppväxt ändå hittills! Inte mycket alls att klaga på. Tycker det är onödigt att klaga & sura. Gnälla på allt och känna att det är så synd om mig hit och dit hela tiden. -Visst får man ha sina svackor, det har alla, men jag tycker man ska försöka vara glad och se det positiva i det mesta hela tiden. Gnäller man och är deppig så blir man oftast ännu mer gnällig och deppig. Så det går till bara.
 
Jag ändrades faktiskt lite efter konfan, faktiskt! Träffade nya vänner som såg på saker och ting annorlunda. Mina vänner i Danderyd är härliga också, det är inte det jag menar. Men mina vänner från konfan är väldigt glada och roliga. Trevliga och frammåt till förslag och vill liksom komma framåt. Som jag nämnt tidigare är jag väldigt självständing. Valde att åka på konfirmationen helt själv utan att känna NÅN alls. Ville känna nya människor och känner mig rätt stark, inte så att jag tycker jag är bäst,snygg och att alla älskar så jag lätt skulle hitta nya vänner, menar inte så, utan jag kan klara mig ändå, även om jag inte har 1000 vänner runt om mig. Är självständig och hittar alltid en lösning även fast det kanske inte alltid blir som man tänkt sig, det löser sig ändå liksom..
 
Det finns dock folk som inte alls är självständiga. Endast lutar sig på andra och får panik om folk har planer utan att man själv är med ellerliknande. Vill ta plats överallt och nästan bli lite "bossig". Sånna människor funkar inte jag alls med, över huvudtaget. 
Sen finns det några som inte är självständiga alls heller, som lutar sig så mycket på de som är självständiga då de anser att de klarar av saker som inte den själv klarar av. Och då menar jag inte att man ej orkar bära matkassen efter man har handlat på ICA, utan att man vågar stå upp för sina åsikter, vågar gå sin egen väg, göra det man själv gillar, inte försöker vara som andra utan att man har kontrollen själv och vet vad man vill. Vet vilket folk man vill umgås med och kan säga till de man inte vill umgås med att - jag vill inte vara din vän längre. 
 
Och det är där jag har ett problem. För jag har en vän, som inte alls är självständig för 5 öre. Hon tror att hon är det, but she´s not. Hon har blivit så på senare tid. Tror det kan handla om osäkerhet i denna ålder, och denna personen är så sjukt osäker alltså! Hon är en både den personen som vill ta sån plats där hon känner att hon är bäst, samtidigt som hon är så svag. Hon hänger efter de som är självständiga och vill vara som de lite, då hon själv är så osäker. 
Detta har skadat mig physiskt. Alltså på riktigt. Jag wainar inte och vill att ni ska tycka synd om mig utan detta är ett inlägg om att säga ifrån och sätta ner foten. Både för min och hennes skull - för hon kommer inte klara sig långt genom att hänga efter personer såhär.. Kan inte skriva ut mer detaljerat om detta, vad hon har gjort och vem det är då jag 1. INTE hänger ut folk på min blogg! 2. Jag vill att hon nånstans ska kunna tänka själv att - detta inlägg kanske är riktat mig mot mig.. jag måste nog förbättras. Att hon blir självständig själv och vågar se sina brister och inse att hon inte alls är perfekt! Sånt måste man ibland kunna förstå utan att nån ska behöva gå fram ocg skrika det rakt ut i ansiktet på en. För då börjar personen bara försvara sig. Jag vill att denhär personen ska kunna inse detta själv! Så du som läser nu! TÄNK. Har du nån gång betett dig så som jag har skrivit? Har jag eller nån annan tidigare gett hintar om att det kan vara dig detta inlägg handlar om? Känner du dig osäker? Jag tror att den tjejen jag skriver detta om inte kommer förstå att det är henne det handlar om. Hon är så upptagen i att hon är bäst och vackrast av alla att hon inte inser detta.
 
Men det har sårat mig så sjukt dethär. Mina föräldrar har bett mig att antingen säga upp vänskapen med denna tjej. Och det är en tjej jag har känt länge. ELLER så har de sagt att jag måste lägga ner bloggen - för min skull. För jag mår inte psykist bra av att umgås med denna tjej. Och vad jag än väljer så lär detta sluta. För det är inprincip min blogg och mitt liv hon har som mål att krossa känns det som vissa stunder. Dethär valet tycker jag är supersvårt. Jag har försökt att låta bli att bli tvungen att välja mellan en vän och blogg, men det har gått så långt att det inte håller längre, för min eller hennes skull. Jag känner mig faktiskt väldigt osäker just nu.
 
Jag vill inte gråta mer över henne. Jag må vara 15 år gammal & självsäker. Men ibland bara rullar jag ihop till dendär lilla krabbaten på Karolinska Sjukhuset för 15 år sen. Hon som idag skriver detta långa inlägg. Mathilda Ljungberg. Jag.
 
Trots min självsäkerhet annars så är detta ett svårt val. Blogg eller vän.. Vad skulle ni gjort? Need your help guys!
 
puss, Mathilda
 
 

Letar Prao

Hejsaan ni! Sitter i soffan och har gjort det sen jag kom hem vid 4-tiden. Har mejlat runt några företag om prao-plats nu, ska mejla några till och ringa några imorgon och sen är det bara att hoppas på att få ett positivt svar! 
Ska plugga lite mer Fysik och sen ikväll kommer ett lite deep inlägg med tankar, känslor och ett stort val som kan påverka er starkt att komma upp. - så håll koll!
Saknar att kunna ha klänning, det är SÅ kallt nu!!
 
/Mathilda
 

På bussen

Heej, sitter på bussen nu mot skolan! Är såååå sen! Vaknade 5 över 9 och vi börja 20 över... Ahh.. Sen kom inte bussen på tio min heller så ja, jag är sjukt sen! Funtar på om det äns är värt att gå in på lektionen eller köra direkt på nästa.. Men vi hörs lite senare!


Fanny Lyckman

Så sjukt snygg!
 
/Mathilda

Fruitas

Åt detta med en kopp te när jag kom hem från skolan! Såå gott!
 
/Mathilda
 
 

Outfit 25/9

| Bootcut Jeans Replay | Stickat Åhléns | skor Ugg | sjal oasis |
 
 Skorna matchade inte så bra till, men jag frös om fötterna så nu fick det bli så :P
 
/Mathilda
 
 

Bloggtips!

Tänkte tipsa om denhär bloggen som jag hitta ganska nyligen! Den handlar om 23-åriga Johanna som bloggar om mycket träning, mode, (litelite hästar), pojkvän, vardag, tips, inspo och sitt märke JD. Hon lägger upp völdigt bra och inspererande bilder! Hon skriver även på engelska men är man inne på Google Chrome så går det att översätta via google translate om man vill, men jag tycker det är nyttigt & lärorikt att läsa på engelska! 
 
Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!
 
 
/Mathilda
 

Tankar/Bekännelser

- Jag saknar tävlandet enormt! Vill tävla och hoppträna nununu! 
 
- Imorgon kommer ett litet känsloinlägg. Tankar-funderingar-ett val.. 
 
- Jag har fått så mycket bättre kondition av bara den enkla biten som att cykla till stallet istället för att ta bussen!
 
- Har blivit en mycket mer "fest-människa" än "hemmamys-människa". Vill helst göra nåt varje helg och gillar inte att sitta hemma en lördagskväll.. det är faktiskt bara lördag 1 gång i veckan. Då tycker jag man kan passa på att dra ut och skaffa lite "minnen" tills man blir äldre satt säga.
 
- Jag är en väldigt självständig person. Finns vissa som är otroligt beroende av sina vänner eller nåt, sån är verkligen inte jag.. gillar att vara ensam hemma, inte typ prata med nån (haha) utan bara vara själv oftast faktiskt.
 
- Jag är så vansinnigt trött varje dag nu för tiden! 
 
- Jag ljuger aldrig om vart jag ska, smiter ut eller liknande. Ska jag på fest så säger jag att jag ska på fest. Frågar min mamma om det finns alkohol på festen så säger jag ja. Vet att det är det bästa i längden och jag sköter mig och kommer alltid hem i tid osv och då tillåter mina päron mig att gå på fester så ser ingen anledning att ljuga då.. Bara bra att de vet vart jag är och kan få bra förtroende för mig+att man ibland får skjuts hem även om klockan är 02.30 på natten ;)
 
 
- Jag måste skaffa Prao NU!! Så har ni några tips så kommentera gärna! Blir så tacksam om ni gör det!
 
- Jag har ett mål att gå ur 9an med 280 poäng. Får se hur det komemr gå.. Men pluggar dock inte mer än vanligt för det, men det kan vara lite kul att ha egna mål bara! Tycker alla borde sätta ett mål i nåt. Ett mål ni själva kommer på som är anpassat på bästa sätt för dig, och ett mål som är rimligt!
 
/Mathilda
 

Sleepy time

Heej hörrni! Måste sova nu, gud klockan är redan över tolv.. men ville bara snabbt uppdatera här innan!
Idag hade vi origentering. Det gick bra! Fick A, så det var kul! Man skulle springa under 1h för att få A och jag sprang på 47min så det var ju bra! 
 
Vi var klara med origenteringen 13.20 & vi origenterade väldigt nära mig så då tog jag bara cykeln hem i regnet, drog av mig alla blöta kläder, hängde upp tvätt då mamma hade bett mig göra det, sedan gjorde jag iordning te och mackor & värmde mig lite framför tvn.
 
Vid 17 åkte jag sedan till stallet - kallt som satan var det! Och då hade jag ändå tre tröjor + en väst över... alltså det närmar sig vintern typ.
 
Red iaf ett BRA pass på Trasan. Trimmade på en äng och hon gick i bra, låg form! Kortade stiglädrerna 1 ändaste hål efter att ha ridit med "långa" läder i dressyrsadel hela sommaren och det var STOR skillnad! Tänk bara ett ända litet hål, det blir så himla stor sillnad faktiskt. Hela sitsen ändras och man kommer mer tillbaka i sadeln eller hur jag ska förklara det.. Kul ändå! Snart kommer även hoppsadeln få användas igen, & då blir det till att korta lädrerna ett hål till för då är det upp och stå i lätt sits & jobba över bommar, serier och studds - gymnastikhoppning!
 
Har brist på bilder nu som ni kanske märkt, och det är även pga jag inte kan ladda över bilderna jag tar med min systemkamera då min andra dator inte vill sättas på, och den jag skriver på nu (skoldator) inte vill ta minneskortet! Men ska försöka lösa det! Och löser jag det så ska jag ta massa foton på lördag när mamma ska rida.. haha kommer bli kul att se!
Och sen på söndag fyller jag år så då blir det ju också foton från min födelsedag! Såå, det kommer, det kommer!
 
Men nu måste jag faktiskt sova!
 
/Mathilda
 
 

På hästryggen

 
Har precis ridit ett jättebra pass! Trasan skötte sig super trots art det blåser så mycket och regnar.. Hade heller inga inspänningar så det kändes jättebra! Nu ska jag skritta av henne så vi hörs mer senare!
 
/Mathilda
 

Springa och leta kontroller

Nu ska vi Origentera! Yeey.... no. Är så trött och känner att dethär kommer gå skitdåligt. Plus att man måste ta alla inom 1h för att få A så jaaag. palllar. eeej. Men ska tänka positivt, yey!
 
/Mathilda

Nuuu somnar jag

Ligger och kikar runt på bloggar. Alltså denna dag har vart knas. Har ramlat två gånger idag, haha mmmmm... Ena gången i trappan när jag kom till skolan, såklart stod typ 3 klasser framför mig och stirra & jag kände hur allas blickar cirkulerade med ett "vafan gör hon? Piiiiin" Men jag ställde mig upp, sträckte ut armarna och sa " Det är lugnt, det gick bra, jag är okej" Och fortsatte sedan gå vidare mot mitt skåp.
 
Haha, andra gången jag ramla var på idrotten där vi skulle spela fotboll och jag ramlade när klassens kortaste kille (no fens) tog bollen av mig och på nåt sätt ramlade jag över hans ben och gjorde några volter.. såg sådär överdrivet filmningsaktigt ut. Men som tur var så gick även det bra! Haha
 
Vid 18.30 åkte jag och mamma till stallet. Jag fixade allt, men lät Trasan vila från ridningen idag. Sedan åkte jag och mamma hem igen 30min senare! Resten av kvällen har jag bara chillat!
Åhh, saknar min Nikkie såsåså mycket!! Vill spola tillbaks till just detdär språnget & bara få uppleva det igen..

/Mathilda
 

Ny vecka

Heejsan! Ligger på soffan, med en kopp te till höger och orkar inte resa mig upp pga all värk i kroppen. Benen har jag träningsvärk i och magen gör bara så ont.. av no reason. Har pluggat lite sen jag kom hem från skolan. Engelska-uppgiften är nu inlämnad och spanska orden fäster sig mer & mer så det är bra! Snart ska jag till stallet också. Ska försöka få mamma eller pappa att skjutsa mig.. Har så ont i magen somsagt så Trasan får vila idag. 
 
Imorgon har vi origenteringsdag i skolan. Usch, usch.. Men vi slutar hyffsat tidigt och då ska jag hem, sen kanske vidare till stallet, plugga lite & sova.
 
I helgen händer mycket grejer! På lördag ska mamma med till stallet och rida Trasan - det har hon lovat, & jag tror att hon ser fram emot det lite också.. Men det hon inte vet är att jag ska låta henne jobba. Upp med stigbyglarna, sitta ner i sadel på Trasan som är seg.. mm, haha får se hur det går ;)
 
PÅ SÖNDAG FYLLER JAG ÅR! yeeeeyy, 29 septemper! Och självklart ska det firas, får se hur bara, men återkommer med det mer i veckan!
  
Haha, ett år sen! Sjukt vad tiden går fort!!
 
/Mathilda

Leopard

 
En outfit från i veckan.
 
Basic jeans från Hilfiger. T-shirt från Pull&Bear. Skärp från SIHS, Sjal kommer ej ihåg, kofta från nåt märke på Åhlens & sen Classic vita Converse.
 
Skön och snygg outfit! 
 
/Mathilda
 
 

En riktig fotbollsdag

Halluuu! Nu är det första gången jag sitter vid datorn sen de senaste 24 timmarna. Dagen började med att jag dömde två matcher mellan 11-12. Gick rätt bra! Det var 06or som spela & till de måste man förklara att inkast görs utanför linjen och inte mitt på plan liksom.. så det är väldigt mycket att "förklara" under de matcherna. Men det gick somsagt bra! Cyklade hem och åt lite lunch + bytte om. Vid 14.00 åkte sedan jag och Mamma till Djursholm där jag spela match. Som jag berättade tidigare så var jag med och spelade idag pga av att de hade så få spelare som kunde vara med, & de behövde extra hjälp - så då frågade dem mig om jag ville vara med och spela. Så nej, jag har inte börjat på fotboll igen!
Iaf så gick matchen väldigt ba för laget! Första halvan gick sådär för mig, stel som satan & jag hade ont i magen typ hela matchen, dock kändes andra väldigt bra.. men vi vann iaf med 6-1 och jag gjorde faktiskt 2 mål!! Yeeey! (trots att jag hade ont i magen och inte har tränat på 1år) Så det var kul! De andra som gjorde mål var Julia, Emma, Nora & Elsa, haha, men Laget spelade iaf jättebra och det var kul att få lira lite faktiskt.. Men kommer somsagt inte börja igen ändå.. Vi hade heller inga avbytare så creed till oss för det!
 
Nog om matchen.. Kom hem vid 16-tiden och då tog jag mig en dusch, sen när jag var klar hade mamma gjort iordning te och skärt en mango (som jag älskar) till mig eftersom hon tyckte jag hade spelat så bra och var lite stolt typ.. haha vet inte om jag håller med min, fine, det var jäkligt gott iaf! Och sen dess har jag pluggat matte heeela kvällen med Pappa! Så nu är jag så sjukt trött och ska sova lite hade jag tänkt. 
Imorgon har vi då matte-prov och sen ska jag egentligen vara klar med en engelskainlämning men, woopsiiiee, den har inte jag gjort :$ Jaja, efter skolan blir det stallet och sen mer plugg! 
Haha alltså, hästen, vad gör du?

/Mathilda
 

Cool style

Denna stil är ju rätt intressant. Den växer och växer och blir nog ganska inne i höst! Är dock själv den personen som är väldigt frusen av mig så har hellre än stickad tröja och uggs för annars blir jag sjuk.. Men till er som inte brukar frysa som jag så är denna stilen ett tips! Det passar inte alla, men tror inte det finns nån stil som passar "alla" ifs.. Men ja. Vad tycker ni om denna stil? Kanske boyfriend jeans till också?

Black & White
 
/Mathilda

Otroligt blandat

Q: haha men alltså, hans album släpptes i fredags ;) 
http://open.spotify.com/album/02h9kO2oLKnLtycgbElKsw 
Lyssna på liar liar!
A; Haha men yolo. Nej men jag har faktiskt inte spotify så hänger inte med i svängarna, haha -kör på youtube.. Men okiidokiii, bra att nån har koll när inte jag har det! Men var inte såååå efter faktiskt.. :P
 
Har denna kväll legat och degat framför Magic Mike (hoho) med te & godis. Orkade varken dra på fest eller bara chill ikväll så det blev hemma istället.
 
Imorgon ska jag först döma två stycken 5-manna matcher mellan 11-12. Sedan ska jag hem, äta lunch och byta om för sen ska jag - guess What? ... Spela fotbollsmatch! Haha, ja det är sant.. Lovar att de fotbollstjejerna i laget nu som läser detta tänker "Neej, inte mathilda.." Neej, jag skoja! Men jag har inte tränat på ett år så no hate om det blir..fel.. nån gång! Den har iaf samling 14.15 i Djursholm och det pågår väll till 16 nåt sånt skulle jag tro. Sen ska jag bara hem och pluggeliplugga för har matteprov på måndag och en engelska inlämning.
 
Skulle egentligen ridit Trasan också men känner bara att jag inte har nån ork alls för det också, men måste hinna vila emellanåt för att orka faktiskt.. Man blir sååå trött av att gå i skolan hela dagarna, sen till stallet 3h, sen hem och duscha, titta på tv, göra läxor och sen sova 4h innan nästa dag börjar och fortsätter likadant igen. 
Det tar på krafterna. Och jag måste hinna vila..lite iaf.
Min senaste match jag spela bortsett från turneringen innan sommaren.. snö & is - länge sen..

/Mathilda
 

Volleyboll

Tjeeena! Idag har jag vart så buissyy så jag har inte hunnit uppdatera, tyvärr. 
Dagen började med att jag vaknade vid 9 då jag pallrade mig upp ur sängen, åt frukost och sedan cyklade iväg till stallet. Red Trasan och mocka + fixa allt där. Cyklade sedan hem så var hemma halv 1. Då började jag leta efter kläder som jag kunde ha på mig men hittade fan ingenting.. ni vet kanske paniken man får då, ahh.. Men sedan blev det ett par svarta tights, gula bikinitrosor över det, en orange topp, nån svart mask över ögonen med fjädrar på och ett svart lakan som mantel. Och för er som inte visste så skulle vi vara superhjältar. Slängde sedan i mig lite mat.. Därefter skjutsa pappa mig till Tibble där jag träffa konfagänget så hade vi volleybollturnering! Det var faktiskt kuuul!! Det laget jag spela i kom 3a och det andra P3 laget VANN så det var ju himla bra!!
 
Det slutade vid 18.00 så då drog jag och några till donken och sen tog jag bussen hem en timma senare.
 
/Mathilda
 

Ganska mys här

Fredagskväll i stallet är aldrig fel!
Ska rida lite nu, sen blir det hem & då får jag se hur planerna blir för kvällen.. Antingen blir det Chill med några eller så är jag bara hemma själv. Är så sjukt trött så behöver egentligen bara sömn.. +att jag har mycket i helgen och ska upp tidigt osv så, vi får se hur det blir!



SO lektioner är de bästa

Hejsaan peps! Sitter på SOn nu och har typ break för vi har 1h 25minuters lektion.. Rätt lugnt ändå för So är så kul tycker jag, heheh!
 
Idag är det fredag!! Wii! Ska hem efter skolan och äta/chilla lite! Sen ska jag ta cykeln till stallet (om det inte är för kallt) och rida Trasan. Hade tänkt ta det lugnt ikväll för är sjukt trött och har mycket att göra i helgen.. Men uppdaterar mer senare för nu börjar lektionen igen!
 
/Mathilda
 

Vaderna värker!

Heej! Nu är jag hemma igen eftre en lång dag! Har så himla ont i vaderna nu alltså. Först gick jag i skolan mellan 9.15-15.40 där sista lektionen var origentering, eller ja typ springa runt i skogen och "bekanta sig med den" eller nåt sånt, inför origenteringsdagen på tisdag! Precis när vi slutade smsade mamma mig och frågade om jag ville komma in till stan, så då åkt ejag snabbt hem och duscha+fixa mig och sen tog jag bussen+tåget till stan! Vi var på Åhléns från 17-20.00 typ då de hade 20% och andra rabatter på mycket.. Fick med mig två saker hem som jag tänkte visa sen! Sen åkte vi hem och åt middag & kolla på idol. Nu är jag sjukt trött och har jätteont i benen. 
 
Resten av min familj hoppar just nu i poolen och jag funtar på att joina.. Men orkar typ inte byta om, hehe.
Har en fullspäckad helg så vi får väll se hur död jag kommer va på måndag om man tänker på hur död jag känner mig redan..
 
/Mathilda

Åhléns City

Tjääna! Sitter på tåget mot stan nu! Ska möta upp mamma vid Åhléns då de hade nåt erbjudande där, så ska vi kolla lite.. Fyller ju år om 10 dar också så kanske hittar nåt ;)

/Mathilda

Gamla låtar.. <3

Haha såg ni det fina hjärtat jag gjorde i rubriken! Var några år sen sist faktiskt...
 
Sitter och snapar när jag sjunger typ.. haha så rolig är jag på snap! Har under kvällen lagt upp en vine - vilket var nån månad sen så det är coolt, hah! Sen har jag kollat på Hollywoodfruarna, ätit middag, skickat in musikinlämningen och legat och lyssnat och sjungt med till gamla favvolåtar! Myskväll! Sen är jag glad också för fick A på svenskan - det är inte varje dag det händer ;)
Blev pigg nu av att sjunga men ska försöka varva ner lite och sen sova! Godnatt!
Har sån daaamn bildbrist alltså! Ska försöka ta lite nya pics imorgon om jag orkar..
 
/Mathilda
 

Avicii

Nu släpper ju Avicii sitt nya album i dagarna.. Har ni hört låtarna än? Jag har hört vissa som "You Make Me" och "Hey Brother" och de innan... men vad tycker ni? Här kan ni komma till de låtarna eller korta 1,5minuters snuttarna på de låtar han har släppt av albumet True, om ni har missat det!
Är inte så jättehype över låtarna men de funkar och tycker det är kul att han vågar testa köra lite annorlunda!
Denhär är braaa! Denna video släpptes för två dagar sen så har ni inte sett den kan ni ju kolla, hoho
 
Tycker dethär låter som Lana del Rey.. Najs röst liksom!
 
/Mathilda

I min Väska

 
 
Dethär har jag nästan dagligen i min väska och släpar runt på. Vet ni hur tungt det är? Haha, fattar inte hur allt får plats egentligen.. Men jag antar att det är bra med en väska som har mycket utrymme!
 
 
Dethär brukar ligga i:
Dator, skolböcker (1-6st), sminkväska, jacka, varmare kofta, bodysplash, plånbok, idrottskläder (3dar/v), gympaskor, stallkläder (ev), paraply, rayban, hårbårste, tuggummi & sen småsaker som nycklar, busskort, smycken, lösa pengar osv..
 
Det blir ändå en del när man ska trycka ner allt i en väska, haha, men för att förtydliga Er om att när jag har allt dethär i min väska så är den full!!
 
Annars tycker jag att jag har en väldigt bra skolväska. Har en svart från Björn Borg med silvriga kedjor på framsidan. Den är somsagt väldigt rymlig och bra, går aldrig ut modet direkt, är snygg, inte så dyr (600:-) & jag har faktiskt aldrig sett nån annan ha den!+
 
/Mathilda
 

Liten tur i skogen

Ute en sväng med Trasan! Har nyss stått i 1h och plockat bort kardborrar från hennes man och svans! Seriöst, typ 1000 stycken! Det är ju inte så kul heller och ganska onödig tid, men ändå sånt som måste göras! 

Tar bussen hem idag eftersom jag kom direkt från skolan, så hoppas på att va hemma innan 18 iaf & då ska jag göra massa inlägg samt plugga matte, spanska och göra musikinlämning. Hörs!

/Mathilda

30k på Polyvore.se/thildaljungberg

IIIHH, dethär är så kul! Över 30.000 views på Polyvore! Tänk hur sjukt mycket det är! Och dessa 30K views har jag ändå bara skrapat ihop på 6månader.. Så tacktacktack och om ni inte redan följer mig på Polyvore så börja göra det NU genom att klicka på denhär länken (eller bilden) för snabbare uppdatering om kollage + kollage som jag inte lagt upp på bloggen! Följföljfölj och sprid!

 
/Mathilda
 
 

Halvbra upd va?

Äsch, har ju sovit hela eftermiddan så hur skulle jag haft tid? faktiskt..
Sen mitt senaste inägg har jag kollat på The Great Gatsby med familjen. Har ju sett den förrut men den är väldigt bra! Sen har jag även pluggat in 50 engelskaglosor som sitter hyffsat bra nu!
 
Imorgon börjar vi 8.10 och har 4 lektioner innan lunch.. och jag blir hungrig efter första lektionen så ja, det är en tuff dag. Sen ska jag till Trasan efter skolan och rida henne. Hoppas på fint/finare väder imorgon för har ingen lust att rida i ösregn..
Snart 1 år sen denna bilden togs.. tiden går fort!
 
/Mathilda

Trött & kall

Heej hörrni! Skulle på konfa träff idag men somnade vid 16 och sov sen till 21 så jag missa hela träffen, menmen.. Är så grovt trött och kall nu så vill bara sova men kommer inte kunna sova inatt då.. Vill också kolla på Hollywoodfruarna med ingen tv i vårt hus funkar så det går ju inte heller.. Så vad gör jag då? Jo just nu ligger jag på golvet framför brasan med katten vid min högra sida och bara värmer mig..



Godmorgon

Nu sitter jag på bussen bredvid mamma påväg till skolan! Vi ska ha nån föreläsning typ hela morgonen och sen har vi lunch, idrott & bild så det är en ganska Chill dag idag!
Kolla vad stor han är, dock typ större irl haha

/Mathilda

Tankar just nu


Har riktig lust att skaffa ask! Haha såå efter och skulle inte få några frågor men tycker det är lite kul ändå, vad säger ni? Tvek?
Måstemåstemåste hitta prao-plats nu innan allt blir upptaget!
Hatar detta regnväder, seriöst, skulle bara vilja lägga mig under täcket med nån söt pojke som kan hålla om en, spoona lite hoho..
Jag vill bli fett rik när jag är äldre. Köra runt i najs bilar, stor flashig villa, ha hästar, kunna känna att man räcker till bra till sina barn och känna sig ganska ekonomiskt oberoende! Skulle vart sjysst
Jag skulle vilja ha nån unik talang som en underbar sångröst... eller typ bara ha grymt fint leende eller kristallblåa ögon.. nåt speciellt fint & unikt!
Jag skulle vilja ha ett jobb vid sidan av att ha på typ helger och sånt för att tjäna in lite extra para och ha nåt i CVt.. But I don´t have so much time..


Perfekt mellis

 Åt dethär nyss som mellis och det var jättegott! Vanligt rån, en skiva ost och tomat på! Smakade faktiskt väldigt bra och blev inte så "torrt" som jag trodde att det skulle bli!++ 

Får lack på vår tekokare också! Den är ny och jag har aldrig använt den förrut men har stått i 45 min nu och försökt få den att skapa te, men det ända den gör är att låta och göra vattnet lite ljummet, och så brände jag mig också..åh!!!

/Mathilda

Påväg hem


Påväg hem från skolan nu, hade mjukisbyxor på mig idag då mitt engagemang för att ta nåt snyggt imorse när jag märkte hur mycket det regna inte var på topp så blev det så idag! Men det var väldigt skönt dock..
Får se vad jag hittar på när jag kommer hem, men har 60 engelskaglosor tills på onsdags så antagligen blir de nånting åt det hållet..

/Mathilda

Mary-Kate & Ashely Olsen

Dessa kvinnor är så brutalt snygga!! På vissa bilder börjar de dock se lite äldre ut men alltså bilderna ovan är....damn. Läste deras bok om nån skolfest typ när jag var liten 17 gånger, min absoluta favoritbok komemr jag ihåg! Läste den bara om & om & om igen.. Tycker verkligen de är supersnygga och de har även väldigt bra stil! Stora inspirationskällor++
 
/Mathilda
 

Sånt man lever för

osv osv osv osv osv... kan ladda upp hur många bilder som helst!!
 
/Mathilda
 
 
 
 
 

Det går uppåt!

Sånthär är kul..när man ser resultat! Jag märker ju att ju mer jag bloggar och desto fler inlägg jag gör desto fler läsare får jag, så ska försöka fortsätta med det för det är superkul när man ser att statistiken trampar uppåt och sen stannar där! Kul! Sprid gärna bloggen vidare också!
 
/Mathilda
 
 

Säger Godnatt med dessa orden..

❤❤❤

Söndags cozy

Heejsan! Nu ligger jag nedbäddad i sängen med lite vindruvor och te. Ska sätta på nån serie eller film och bara ta det lugnt de sista timmarna av denna veckan innan nästa sätter igång. 
 
Matchen jag dömde gick bra! Gjorde bara en tabbe vilket är bra för att vara mig typ, hoho - usel domare!
Annars har ju dagen rullat på bra! Ridningen gick bra, domargrejen gick bra.. jaa allt har rullat på som det ska helt enkelt! 
 
Om 2 veckor fyller jag år!! Ska bli sjukt jäkla najs och funderar på "en grej" men måste snacka med päronen först..
Åh, saknar att rida dethär lilla trollet! Min sjärna ♥

/Mathilda
 

Vardags stör-moment

När man har sprungit som attan till skolan och sen kommer man in till klassrummet där det är sjukt varmt så man typ kvävs och svettas ihjäl.

När man ligger i sängen på sitt rum och har bäddat ner sig riktigt skönt, & nån öppnar dörren för att säga nåt och sen går utan att stänga dörren.
 
När man har sjukt brottom nånstans och inte hittar busskort/nycklar/plånbok eller nåt sånt så man bara springer runt i hela huset och vänder uppochner på allt av irretation.

När man inte kan välja kläder på morgonen - hur classic är inte den för oss tjejer?
 
När mobilen laddar ur efter halva dagen i skolan. Man känner sig som ett ensamt litet får typ - hemskt.

När alla ens kompisar är sjuka i skolan och man får "välja platser" till en lektion & man står och bara "vart ska jag sitta, hm" och sen så slutar det med att man sitter ensam längst fram och alla andra sitter med sina komisar.
 
När man är så trött att man spricker och bara vill sova men märker att man inte tvättat av sitt smink/borstat tänderna eller nånting.

När ens föräldrar tjatar på samma gamla vanliga saker HELA tiden! Alltså min mamma är expert på det och nu för tiden får jag typ panik så fort hon börjar en mening med "Mathilda du har fortfarande inte..."
 
/Mathilda

Must Havies

 
Basic
Dethär är lite typiska "måsten" i en bra garderob! Det är viktigt att ha bra basicplagg och sen kan man ha några andra också men det är basicplaggen som du kan ändra och göra så coola och knasiga outfits med som man aldrig riktigt tänkt på innan. Sen kan du komplitera med smycken, väskor och andra accesoarer men det är basic-plaggen som gör grunden och de är de viktiga. 
 
Lite must havies då:
1. Fest toppar - har du bra grunder till topp så kan du alltid smycka om de till olika fester.
2. Vita/Svarta jeans - det är ju liksom grunden till allt känns det som..
3. Boyfriends jeans - du kanske bara behöver 1/2 par men det är iaf kul att ha nåt som du kan byta mellan från de vanliga jeansen.
4. Basic t-shirts i grund färger.
5. Vanliga enkla koftor.
6. Oversize stickade tröjor.
7. Vanliga blåjeans som passar till allt.
8. Enkla sjalar som piffar upp basic-outfits.
9. Converse
10. Boots som är skönt och snyggt på vintern.
11. Klackarna till festen.
12. Bootcut jeans.
 
/Mathilda

Lär ju få typ en bok...

 
/Mathilda

Grattis Oscar!

Igår var jag somsagt hos Oscar! Det var mysigt med skönt folk! Var dock jättetrött hela kvällen, men det verkar flera ha vart också. Mamma kom och hämta mig och Ripe vid 12 så skjutsa vi hem honom och sen begav vi oss hemåt. Somna ganska direkt och sen har jag sovit tills 10 idag typ då jag gick upp och åt frukost och kolla på tv.
 
Idag ser planerna ut som så att först ska jag till Stallet ganska snart. Sen klockan 19.00 ikväll ska jag döma en fotbollsmatch som tar typ 1h & efter det ska jag hinna med att plugga för tydligen har vi prov i NO nån gång i veckan.. Satt så ser det ut! Gud sen är det skola imorgon, helgerna går ju ALLDELES för fort!!
Liten mörk bild, men hde inga andra!
 
/Mathilda
 

Lördag kväll

Nu är jag hemkommen från stallet efter en bra ritt på Trasan! Red runt hagarna i solnedgången - så fint! I början var hon lite jobbig och kämpade emot mig men tillslut fick jag henne att släppa det och då gick hon super! Tog även lite galopp och det kändes SÅ bra! Så himla kul att få galoppera på en äng med ett stort leende efter 9 månader och bara känna hur jäkla kul dethär är..
 
Nu ska jag duscha och fixa mig lite, sen kommer mamma och pappa hem med indisk mat eller nåt sånt som vi ska äta och sen skjutsar mamma mig till Oscar som fyller år så ska vi chilla lit hos honom! Kommer nog bli kuuul!
Åhh, vill tävla!! Vill bara komma ut på banorna och få köra säkra grunder och sen snäva omhoppningssvängar på små pluttponnysar som Baldi! Åh, vad jag vill tävla nuuuu!
 
/Mathilda
 

Lördag äntligen

Denna veckan tycker jag har gått sjukt fort! Avslutades ändå bra igår med beskedet om att Trasan är frisk och mys med vännerna, så hoppas på en bra helg nu också. Nu sitter ja med en skål mango och väntar på att maten ska bli klar.Ska äta ute i det fina vädret. Seriöst, det har vart så sjukt bra väder nu på senaste tiden btw!! Helt Amazing..
Sen ska jag cykla iväg till stallet och rida Trasan, kanske galoppera lite, hihi!
 
/Mathilda
 

Sminkväskan

Nu får jag äntligen mycket bättre plats i sminkväskan!
Har använt den rosa och det har vart himla tajt att få ner allt smink i den lilla vissa dagar.. Men nu har jag den lila och den funkar asbra och det finns tillochmed plats över!
 
/Mathilda
 
 

Gårkvällen

Heej! Min morgon igår började inte bra alls. Kände bara "fuck, det är verkligen fredag den 13". Drog iaf sen till skolan-kom sent, hade matte och då hade jag boken hemma.. dagen rulla på. Klockan slog 11.30 och jag visste att det var nu det var Trasans tur. Satt och vänta på samtalet då Eva skulle ringa i några timmar. Sen skrev Lina på Kik att Trasan var frisk!! Det var SÅ skön känsla! Alltså äntligen.. Efter skolan drog jag iaf hem och åt/bytte om. Sen cyklade jag till stallet med jättebra humör eftersom Trasan var frisk. Började mocka, fixa mat och sånt och sen öppnade jag skåpet i Sadelkammaren och där stod en VS-påse till mig från Eva. Blev så chockad men det var så kul och blev så glad! Sen blev det en sväng ut på Trasan i skogen och då gick allt också bra! Fixade därefter det sista i stallet, smörjde stövlarna mm och sen cyklade jag hem med musik i lurarna.
Alltså söt hon är.. hon är så himla social och vill vara med överallt, sötan♥
 
När jag kom hem hoppade jag snabbt in i duschen och städade iordning mitt rum. Sen kom Veronica vid halv 9 och då åt vi middag. Efter ett tag kom även Stina och Julia och efter det satt vi mest och snacka. Sen rullade Malin in nån timme senare och jaa... kvällen fortsatte så med mycket prat och lite godis!
 
Tanken var att vi skulle Bada Jacuzzi men sen märkte vi att typ alla hade mens, haha, så det gick ju inte då! Men vid 11 drog Veronica ochinte så långt efter drog även Stina och sen drog Malin och Julia sist men jag tror jag hade somnat då för jag kommer knappt ihåg det... Var så sjukt trött!
 
Jag hade iaf en väldigt mysig Fredag den 13, även fast jag gärna hade gått på Oskar Linnros, så passade dethär jättebra och det var bara mysigt att få chilla, snacka och skratta med massa kompisar!
Haha, jättefula bilder men hade inga andra så, jaja, får bli ett sånt osammanhängade, tråkigt men ändå roligt inlägg nu!
 
/Mathilda

VS gifts

Detta fick jag av Eva igår! Blev såå glad, hon är verkligen hur snäll som helst!
/Mathilda

This is so good

Kesella vanilj och lite blåbär, mums! Dock är det godare med hallon till enligt mig men blåbär funkar också. Perfekt att äta när man komemr hem från skolan och är sugen på nåt++
 
/Mathilda
 

Kolla vad jag hitta!

 
Öppnade skåpet när jag kom till stallet idag och möttes av dethär som jag har fått av Eva medan hon var i New York! Alltså åh, hon är bäst!! 
 
/Mathilda

Bästa Känslan

TRASAN ÄR FRISK!!! Åh, det känns så jäkla bra!  Om 1 månad får vi börja hoppa små hinder.. Det kommer bli SÅ kul och jag är bara så himla glad!
 
/Mathilda

Vad vill ni se mer av?

 
Clothes
 
... När det gäller kollage och sånt? Vill ni t.ex
 
1. Ha mer "festkläder" - De på bilden är inte så fesliga men det gäller ju att matcha allt rätt också..
2. Vanliga väskor att ha till skolan t.ex
3. Inredning och design. Lite tips och inspo om ni ska göra om era rum ex..
4. Basic kläder som ALLA borde ha
5. Jackor. Tips på höstjackor/vinterjackor t.ex
6. Smycken/klockor och andra assesoarer
7. Övrigt - kommentera!!
 
Blir superglad om ni slänger in en kommentar så jag har lite koll. Ni behöver bara skriva t.ex "3" om ni vill ha mer inredning.. men bara så jag vet vad jag ska göra för slags inlägg och vad ni gillar!
/Mathilda

Denna dag betyder fan mycket

Åh. Fredag den 13. Det är imorgon! Fredag den 13 låter ju inte så lovande när det gäller tur och inte tur. Men å andra sidan är ju 13 mitt turnummer. Så nu gäller det väll I guess. Kommer 13 vara den dag som blir otursdag eller turdag i framtiden? We'll see about that...
 
Klockan 11.30 är det Trasans tur att besiktigas och göra tester. Jag hoppas så innerligt att hon kan vara frisk nu! Har kämpat så mycket med en häst som vart skadat och som egentligen inte passat mig så bra då hon är en storhäst + rätt så seg.. och jag vill ha en pigg och snabb ponny.. Men jag har fan kämpat. Gått på tråkiga promenader i regnet när kompisarna bredvid har lastat hästarna till hoppträningar hit och dit. Har bara fått skritta henne när de andra galopperar på ängarna. Har vart så arg och ledsen flera gånger när hon inte lyssnat när jag har ridit henne, men nu börjar jag äntligen lära mig och få greppet om henne. Och jag vill förbättra det mer!! Jag vill också galoppera på ängar nu! Jag vill också lasta till hoppträningar! Kan det inte bli vår tur nu? 11.30. Tiden efter det kommer jag sitta med mobilen i handen under lektionerna och bara stirra på skärmen - vänta på samtalet då Eva ringer och berättar hur det har gått. Åh, vet inte om jag kommer våga svara ens.. Jag hoppas så mycket att hon är frisk nu, snälla. 9 månader räcker - nu är det vår tur!
♥♥
 
/Mathilda
 

Soft häng

Heej! Idag hade vi som sista lektion Elevens Val Idrott. Då hade vi först uppvärmning, sen stack vi ut och sprang 25min ungefär och sen blev det gymmet. Gick ganska bra ändå men lökade sönder för det var så himla varmt! Tog bussen hem med Gustav direkt efter så följde han med mig hem, så har vi bakat scones, spelat gitarr, pluggat Matte, lyssnat på massa musik och bara softat typ. Han drog vid halv 9 kanske och sen dess har jag slappat vid tvn. Tänkte hoppa in snabbt i duchen och sen ska jag fixa massa inlägg eftersom jag har bloggat så dåligt idag, samt att jag ska läsa lite i min svenskabok! Men ska försöka komma i säng i okej tid ikväll-får se hur det blir med det men.. 
 
Här är lite bilder från dagen, bl.a vårat rollspel vi hade i SOn när vi klädde ut oss till Indiska kvinnor, haha det var kul.. ska göra det imorgon också då vårt "möte" fortsätter. 
 
/Mathilda
 

Mys med Plugg

Sitter och pluggar in SOn och Spanskan så mycket det går nu! Har precis provat kläder till Rollspelet imorgon och haha, det kommer bli KUL, men tror vi kommer vara de ända som klär ut och men jaja, jag tycker det är sjukt kul när jag/andra bjuder på sig själv så palla bry sig egentligen..
 
Åh, 13 september börjar närma sig! På fredag (fredag den 13 herregud!!) Så får vi beskedet och Trasan äntligen är frisk! Åh, vet inte vad jag gör om hon inte är det. Kommer bli så himla ledsen så hoppashoppashoppas och hållar alla tummar jag har. 9 månader har hon vart skadad, snälla, vill inget hellre än att sätta igång och börja träna nu!
 
/Mathilda
 

Mitten av veckan

Hejsaan vänner! Sitter och äter lite mellis som jag har fixat ihop till mig nu. Tog lite längre tid än vad min vanliga mellis brukar ta, men det var mättande och gott! Försöker ladda över bilder men min dator som jag brukar ladda över bilder på, har gått sönder och min andra, skoldator, som jag skriver på nu går det inte att ladda över bilder på! Såå, vi får se om jag löser det senare.
 
Idag ska jag plugga som vanligt. Vi har väldigt mycket läxor nu till tors/fred varav imorgon har vi en stor SO grej där vi är olika länder och så ska vi ha ett möte osv.. pallar inte dra hela men jag är iaf i Indien så vi ska klä oss indiskt osv. Tycker det är lite kul och vill kunna mycket under mötet så måste plugga som attan till det.
 
Men glömmer inte bort bloggen, utan det kommer fler roliga inlägg under dagen också! Kommer kunna börja använda den nya bloggappen mycket bättre nu också så det blir snabbare men ändå bra inlägg! Hörs
Nämen nu saknar man ju detta lite..
 
/Mathilda

Matcha Höga Primeboots/Johnny Bulls

 
Collage
 
Jag tycker själv att det är ganska lätt att matcha till höga primeboots. Det funkar nästan till allt! Eller ja, då menar jag olkiga slags toppar osv.. för det passar inte toppen till boyfriendjeans liksom, men det kanske ni fattar själva! Annars tycker jag det nu på hösten är snyggast till svarta jeans eller bara vanliga mörkt, tvättade jeans med en vit t-shirt eller blus och sen en grå/mörkfärgad kofta över! Det är najs alltså.
 
/Mathilda

Outfit 10/9

/ Shorts Only / blus Mango / Kofta Odd Molly / väska BB / Skor Converse /
 
/Mathilda
 
 
 

Sleepy

Heej! Snart ska jag duscha och hoppa i säng. Eller så duschar jag imorgon btw för klockan är redan 23.. Iaf. Idag har jag ovit sen jag kom hem från skolan och sen har jag pluggat samt kollat på fotboll, idol & Svenska Hollywoodfruar. Ska försöka åka och handla en grej imorgon, men får se hur det blir med det för har mucho plugg till torsdag. -Dåligt av mig då jag egentligen borde blivit klar med hälften av det arbetet idag! Jaja. Men Godnatt så hörs vi mer imorgon!
 
/Mathilda
 

Autumn outfit

 
Untitled #98
 
/Mathilda

Hollister Jeans

 Jag äger inte själv ett par hollister Jeans, och jag tycker att hollister är ett så URtråkigt märke, men de har ändå snygga jeans, och jag har hört att de även är väldigt bra! Så här är de hollisterjeansen jag tycker är snyggast just nu! Gillar de mörka, hårt tvättade.
 
De näst längst till vänster med paljetter på är också snygga!Hollister Jeans
Vad tycker ni om Hollister Jeans? Hiss/Diss?
 
/Mathilda
 
 
 

Perfect Hair

Hur ser perfekt hår ut för er? Jag älskade Miley Cyrus hår när hon hade långt, mörkt med slingor och lockar! Det var sååå snyggt! Annars tycker jag silveraktigt, ljusbrunt med blonda slingor typ! Svårt att förklara men det gllar jag just nu.
 
/Mathilda
 

Sweaters

 
Sweaters
 
Tror det kommer bli rätt inne i år med sånnahär soft sweaters. Kan matchas med tajta jeans, vans, en keps och bomberjacka typ! Har sätt den stilen lite här och där och tror den kommer synas mer i höst. 
Gillar stilen helt okej, kan va kul att ha ibland liksom, men tror inte det kommer bli "min nya stil" liksom.
 
/Mathilda

Godmorgon

Alltså bilden, haha ser ut som att jag dansar balett, men aja.. Hoppas ni får en bra dag!
 
/Mathilda
 

Till kallare tider

 
Jackets
Tunn dunjacka/skinnjacka, går alltd hem! 
Dock tycker jag att man i år borde skippa de färglada rosa/corallfärgade jackorna och köra mer basic istället-min åsikt!
 
/Mathilda

Så seg idag

Ska dra till stallet nu. Har inte gjort nån bildläxa än utan har bara legat och degat vid snapchat...inte bra, inte bra! Ska inte rida så länge idag, red 35min igår, men tror hon får gå det idag igen pågrund av att det vart så varmt idag och nu kommer jag ha lite brottom hem till läxorna. Dåligt planerat här känner jag.. Men nu får det bli så!
Rider kanske bort till Täby Ryttarcenter vilket brukar va en rutt på 45min så det blir nog lagom. Men nu måste jag byta om och cykla iväg så det inte blir FÖR sent. Hästen står fortfarande ute i hagen såå, vi hörs! ar lagt inställda så håll koll.
 
/Mathilda
 

Sjukt najs kläder i höst

 
AutumnEnkelt, classy, stilrent, basic, bekvämt, naturligt, soft, sjukt snyggt - lite de orden jag skulle beskriva dessa plagg med! Sååå snyggt med bara basic, bekväma kläder! Man måste inte ha vita jeans och odd molly blus hela tiden. Dethär är så soft och mysigt i höst! ++
 
/Mathilda

Tips - smoothie

Frys smoothie i små glas/formar eller något så blir det som nyttig sorbetglass när den är klar! Tips++
 
/Mathilda

Ny vecka dårå

Heej, nu är jag hemma från skolan. Ska ta mig en macka och känna hur varmt det är ute. Är det för varmt fortfarande ska jag sätta mig med bildläxan och rita kroppar & så åker jag till stallet senare ikväll när det är svalare, annars blir det tvärt om! 
 
/Mathilda
 

yey I like you guy's

Uppdatering här suger väll balle just nu, men äsch, det kommer! Har bara så mycket hela tiden känns det som. Stallet varje dag - vilket tar enormt mycket tid (4h/dag) och sen ska man plugga på det, hinna träffa kompisar, träna på annat sätt genom att ex ut och springa, göra det man själv gillar som att läsa andra bloggar vilket faktiskt tar sjukt mycket tid, haha. Och samtidigt ska jag kunna hitta egen tid och inspiration till min egna blogg.. så ja! Det blir lätt så att bloggen hamnar i andrahand, tyvärr.
 
Undrar ni någon eller vill få reda på något så kommentera bara på, hur mycket som helst! För det är inte så lätt att komma på 60 varierande, inspirerande och roliga inlägg i veckan alla gånger! Så jag uppskattar era kommentarer, verkligen! Nån ville för ett tag sen att jag skulle göra ett inlägg på mat jag äter under en dag ungefär - det kommer! 
 
/Mathilda

Helgen har rullat på

Heej! Nu är jag hemma igen kan man säga! Festen igår blev lite knas, men det blev kul ändå!! Vi drog med bussen hem till Sarah vid 2 så träffa vi några killar vis 3 typ och sen sov vi där bara.. vakna 12 imorse då vi gick till affären och handla mat och sedan lagade vi pankisar med nutella och massa gottis. Blev dock sjukt mätt. Resten av dagen degade vi i solen - sjukt varmt, men klagar inte! och vid 17 tog jag bussen till stallet och red Trasan. Drog hem med bussen vid 20.00 och sen dess har jag ätit middag och lackat sönder på min dator, mina föräldrar, min mobil och allt annat som stör mig! Seg dag som satan, men hoppas jag vaknar upp gladare imorgon!
 
/Mathilda
 

Autumn kollage #6

 
Autumn
 
Najs att ha på sig på hösten/sensommaren. Kan matchas med bruna primes & den mönstrade, bruna sjalen eller tex de svarta primesen och den färgglada sjalen. Kan matchas med tusen saker dock men detta var ett litet exempel!
 
/Mathilda

Lite planer för idag

Igår kväll vid 8 drog jag på mig lite varmare kläder och begav mig till Anna där Stina, Malin & Eric var. Lite blandad kväll, men det behövdes för mår mycket bättre idag! Kom hem vid 23 så det var skönt.
 
Tänkte dra dagens planer i dethär inlägget nu då! Nu är jag somsagt i stallet och lär vara där tills 4-5 nåntingen, sen cyklar jag hem och duschar och sånt då min Faster Malin + hennes pojkvän Micke kommer hit. Sen drar jag Antingen till Sarah elle rså kommer hon hit så fixar vi oss lite, äter och sånt och sen drar vi iväg på fest där resten av kvällen kommer spenderas! Hoppas på att få träffa många sköna konfakompisar där, men har hört att flera är borta på klassresa, cup osv.. menmen! Lär ju träffa några iaf! Och sen sover jag hos Sarah!
Åh, bilder på oss innan festivalen på konfan.. saknar dethär!

/Mathilda
 

Lördag idag då

Godmorgon alla ni! Sitter vid frukostbordet med en skål gräddvit kvarg, solrosfrön för solens alla färger, nyplockade jordgubbar från rabatten och en stor latte. - Nää, här sitter jag yrvaken med smink kvar från igår, världens knullruffs och luktar illa! Som vanligt dårå.. 
 
Ska snart dra mig till stallet och Rida lite på Trasan. Åkte dit i torsdagd och tänkte att jag skulle ta henne, men det var ju fel dag så ja.. det blev en liten extra cykeltur där på 40min istället.. 
 
Kommer fler inlägg senare, ska försöka att inte göra dethär så långt, hehe!
Bild från världens bästa konfa
 
/Mathilda
 

Outfit 6/9 x6

/ Klänning Isolde / skor Ugg / jacka biker / väska BB /
Maybe the last time i dress this year.. who knows! Ville iaf passa på innan den riktiga kylan kommer..
Var assoft att gå runt i klänning iaf, så najs, samt väldigt "uppfriskande" att känna sig lite "fin"!
 
/Mathilda
 
 

Mathilda fixar jeansen jao

Hela eftermiddagen nu har jag suttit och lagat mina Replay jeans som har vart trasiga sen i vintras typ.. Bra att det blev gjort nu! Resultatet blev ganska bra så jag är nöjd! Såhär såg de ut innan:
..och efter..
 
Så nu kan jag börja använda de jeansen igen! +
 
/Mathilda
 

Thebestthingever

Efter skolan drog jag och Mallanballan till ICA. Köpte med mig en Kesella Vanilj som jag åt med hallon direkt när jag kom hem. Alltså det är ju sååå gott!
 
/Mathilda
 
 

Nej jag vill inte

Hörrni! Ska gå och lägga mig nu! Ska först bara svara på 15 frågor i NO och läsa 40 sidor i min svenskabok.. AAAAahhhhhhh!!! Jag orkar inte!! Fattar inget i NOn heller så det går ju inte alls så bra! Är irreterad på alla just nu också, speciellt mamma (sorry, inget illa menat) så min hjärna orkar inte tänka. Usch, hatar NO, blä.
 
Vill bara dra täcket över huvudet och sova lite.. bara liten kort nap... i nån timme eller två..eller..
/Mathilda
 

Bullbak

Igår kom min faster hit och var barnvakt för min syrra då resten av familjen var borta. Bl.a så var jag i stallet hela eftermiddagen då. Och när jag kom hem från stallet vid 8-tiden hade hon bakat bullar till familjen! Så najs och så gott! 
Nu ska jag åka till stallet och rida Trasan, sen har jag tyvärr så himla mycket plugg till imorgon! Och blogg.se kommer inte funka efter 00.00 inatt.. men ska försöka hinna göra nåt inlägg! :)
 
/Mathilda
 

Skolfoto

Hade skolfoto idag. Usch, blev säkert lika ful som vanligt.. Ser alltid så sjukt lök ut på skolfotona! Hela håret stripar sig och näsan, hakan, kinderna och pannan blänker, blää. Fick stå längst bak, nästan på samma ställe som förra året!


/Mathilda
 

1 year ago

People change, right?
Alltså gud, ser ändå ganska lik ut på denna bild, men de från 2/3 år sen... ohmy! 
Har verkligen förändrats så mycket om man kollar på de bilderna!

Kolla vad kort hår jag hade!
 
/Mathilda
 
 
 

Home from school

Now i'm home from skuuul! Ska kolla på Idol i repris, lol, äte lite, plugga lite och sen ta cykeln till stallet! Får se om Lollo kommer ut och rider lite idag också, skulle va myys! 
Så himla najs att rida i kvällssolen, bästa som finns! När det är varmt men svalt och soligt men inte jobbigt..ahh
skev pic
/Mathilda
 

Min smak

 
boyfriend jeans
Sånnahär slags boyfriend Jeans gillar jag! Inte några hål eller slitningar och ganska mörka. Kan dock tycka det är snyggt med lite annorlunda tvättar och sånt, men de ska vara hela!
Då är dem som snyggast enligt mig.
 
/Mathilda
 
 

Alltså Mat...

Åhh, såååå gott! Är så hungrig just nu, I'm like dying.
Nej men kolla på varje bild.. Alltså M M mmmmm..
 
/Mathilda
 

Lollo på besök

Åh, måste verkligen sova! Är så trött och mina ögonlock bara drar ihop sig (typ..?). Men vill göra massa saker, har liksom inte tid med att sova nu!
Idag har jag iaf vart i stallet. Åkte dit vid fem/sex -tiden på min cykel. Tog in henne och fick stå och plocka bort hundraelva karborrar från hennes man och svans!! Sen märkte vi att Lollo bodde precis bredvid stallet så jag skrittade & travade fram Trasan och sen kom Lollo och red lite! Hon är så rutti.. men det gick bra och Trasan var snäll! Sedan hjälpte Lollo mig med att borsta henne, mocka, fixa mat och allt och vid halv 9 cyklade jag hem i mörkret igen. Bjöds på kycklingsallad hemma och hann precis hem till Svenska hollywoodfruar, så det var ju toppen!
/Mathilda
 

Party Zara

 
Party
 
Känns som en jäkligt fashion och snygg party-outfit i höst! Bara att ha nylonstrumpbyxor under.. Jag är sån som gillar det enkla med nåt snyggt smycke som flashar till det! 
Och denhär outfiten tycker jag är supersnygg!
 
/Mathilda

13 september

Åhh, är så nervig inför 13 september! 13 är ju mitt turtal så hoppad det är med mig denhär gången också! Vet inte vad jag gör om hon inte går igenom, det skulle vara SÅ hårt! Så hoppas hoppas hoppas nu!!
/Mathilda

5 tips för att hålla träningen igång

Gör dig ett eget schema för din träning så du har nånting att följa. Skriv kanske "träna mellan 16.00-17.30" så du kan planera och inte komma och säga "nej jag hann inte träna idag"..
 
Köp massa färgglada och roliga kläder som du gillar. Blir mycket roligare att träna då och det är ju alltid roligt att träna om du ska "inviga dina nya shorts" t.ex
 
Borsta tänderna innan träning Då blir du fräsch och man känner sig piggare. Har du ätit nåt innan och har dålig andedräckt eller bara är torr i munnen blir träningen mycket jobbigare, så borsta tänderna!
 
Följ träningsbloggar Hitta en inspirerande person för dig som du känner att du vill följa. Ta tips av den personens inlägg om mat, träning, olika proteinpulver, fakta om saker osv. Vet du mer om det du håller på med blir det roligare för då känner man att "Jag kan"
 
Skriv ett tydligt slutmål på vart du vill komma med din träning. Skaffa även delmål som gör att även fast du kanske inte når ditt slutmål så har du iaf nått dina delmål! Sätt upp målen i ditt rum eller på nåt ställe som du dagligen är på och läs dina mål varje dag för att få in viljan i skallen att nå målen.
 
Skrivet och tänkt ut av mig själv..

/Mathilda
 

Bekännelser #5

Jag kollar schoolsoft varje dag! Det är typ som att läsa en blogg för mig.. är inne där minst 3 gånger om dagen, haha..
Gillar inte bacon. Iaf inte i mat, som typ Pasta Cabonara, Potatisbullar med bacon i, fläskpannkaka osv, blää
Bryr mig inte så mycket om hur jag ser ut i skolan.. Gick idag osminkad och med jätteäckligt hår & fula kläder.
Jag använder ofta orden Älskar/Hatar när det gäller saker typ, säger sällan att jag älskar dig till en person, men typ Jag älskar tacos & Jag hatar regn..
Jag är en riktig godisgris. Äter nåt sött varje dag, hoho. Klarar mig dock från läsk! Men godis, kakor och sånt är svårt att låta bli..
Jag är sämst på att smörja in mig med krämer, ha hårinpackning och sånt.. händer sällan i min värld.
Jag är ganska soft person.. Avskyr tjejdrama och är lugn och inte så skrikig av mig. Trivs bra med att bara umgås med killar. Hellre bara 10 killar än jag+1 tjej och 10 killar. De har härlig humor som inte alla tjejer har, och inte så komplicerade liksom ;D
/Mathilda
 

Imorgon så!

Har gjort flera tidsinställda för imorgon, håll koll! Bl.a tips om träning, bekännelser mm, Godnatt!
 
/Mathilda

Jorå, Mathilda har snapchat!

Tjenis, tänkte bara slänga in ett inlägg och säga att jag var ute och sprang förrut till vattnet när jag gjorde övningar, mest för magen med situps, plankan osv och sen sprang jag hem och det gick jättebra!! Börjar pusha mig själv mycket bättre nu, asbra! Kom hem helt dygnsur av svett (fräscht) så jag tog en dusch och sen har jag ätit middag, kollat på Idol och Snapchatat lite vänner. Min Snapchat har aldrig funkat men nu gör den det!
 
Heter Maathyy eller Mathyz ..det är lite oklart detdär, haha så snapa på eller vad man säger!

Men nu ska jag fortsätta "snapa", dricka te och läsa min svenskabok!
Det gula är en proteindrink, den var god, men fick ont i magen efter halva..
 
/Mathilda

Det var ett tag sen sist man träna så..

God...dag.. tänkte skriva godmorgon men det blev lite fel, aja..! Idag vaknade jag 8.00 och vi började 8.35 så drog bara snappt på mig jeans och en stickad tröja och for iväg mot skolan osminkad och i jätteofräsch hår.. Menmen, gick till 13.55 varav sista lektionen hade vi idrott där vi skulle springa. Sprang ändå 2,5km utan att stanna så blev nöjd! Har man dålig kondis så har man. Drog hem på direkten och har sen dess bara degat, men tänkte kanske dra ut och springa lite eller hoppa hopprep och göra övningar. Två gånger på en dag, hm, det är inte likt mig.. Men jag är så fet så det kan behövas, hoho. Sen ska jag kolla på Idol och försöka plugga mycket ikväll så jag blir klar med det mesta för ska ta Trasan nästan varje dag resten av veckan så kommer bli tajt med tid för plugg sen. 
 
Nej nu ska jag byta om och pallra mig ut och röra lite på fettet! 
/Mathilda
 

Urkass kvalité på schysst outfit

Stilren med snygga färger och schysst look till hösten++
 
/Mathilda
 
 

Graatzz plutten

Idag fyller min lillebror år! (Han är min storebror men det märks inte, hoho) 16 bast blir han så det är klart han är värd en liten grattis från mig på bloggen juu.. Har inte sagt grattis irl äns, hahaha.. Menmen Grattis brorsan!

 
 
/Mathilda
 

Gårkvällen

Heej! Gårkvällen spenderades först hos Anna med Stina, Malin, Carro, Clara, Anna, Jacob & Elin. Vi hade Taco-mys vilket var jättetrevligt! Vid 20.00 Gick jag och Malin till mörby där jag senare tog bussen mot viggbyholm. Där kom Lisa och hämta mig på moppen och så åkte vi hem till en kille som heter Eric där lite folk var. Chilla där ett tag sen skulle alla dra vid 21.00 & då drog Lisa och Bianca, men jag orkade inte åka ända till Ösby och pallade inte dra hem så hängde på grabbarna vidare till olika ställen typ, haha.. Tog tåget hem vid halv 2 och då somna jag på dirren, hoho. 
/Mathilda
 

Söndag i stallet

Var i Stallet 10.20 ungefär idag. Kom ett lass med hö som vi skulle lasta in så nu har Hästarna hö så det räcker ett bra tag till! Red sedan Trasan och det var ett väldigt blandad pass... Hon var fin vissa stunder, andra stunder  kasta sig åt sidan varav en gång fick jag smaka på gruset, eller rättare sagt gräset och två gånger stack hon ifrån mig så jag fick springa efter och hämta tillbaka hästen. Åh juste, tog även några varv i höger galopp vilket var ca 7 månader sen sist och då kändes hon jättefräsch och bra! Alltså ett väldigt blandat pass somsagt. 
 
Den 13 september ska hon tillbaka till veterinären och då får vi äntligen besked om hon är frisk i benet. iiihhh, tror inte vissa av er förstår den känslan men jag hoppashoppashoppas av hela mitt hjärta att hon är frisk så vi kan börja sätta igång henne! Är så trött på att inte få jobba under ett riktigt dressyrpass eller hoppa en bana, galoppera på stora ängar osv.. 13 september alltså! Åhh
Sämst kvalité men screenshotade från en film.. 
men visst har hon ändå blivit mycket finare nu än de gamla bilderna ni har sett från i vintras när jag hade ridit henne i 2 månader ungefär! Nu känner vi varandra mycket bättre och oftast lyssnar hon även på mig. Känns som att vi kommer bli ett bra ekipage på banorna i vår! Det är bara träna träna och jobba VARJE pass som gäller nu. Bygga muskler, få upp konditionen och börja köra lite bommar, studs & småhinder i höst...OM hon går igenom 13 September... Åhh, hoppas!!
 
/Mathilda
 

RSS 2.0