Nyårsafton

Hej på er mina fina! Imorse var jag och tävlade. Nikkie gick inte med idag för att hon börjar blir ganska "hopptrött". Det har jag kännt länge nu, hon stannar på hinder och verkar inte riktigt vilja längre. Så hon får vila lite från hoppningen nu och sen starta lungt så hon förhoppningsvis tycker det blir kul igen! dock börjar hon ju bli lite gammal så vi får se hur det blir med det.. :/
Hursomhelts. Istället fick jag Beauty Boy! Nån som minns honom? Senast jag red honom var på en tävling på Hufvusta där vi blev nolla! Det är ända gången innan jag har tävlat honom, men han är väldigt snäll och hoppar oftast allt man styr på, och jag fick välja häst först på lottningen (lite oväntat) så då tog jag honom! Jag var så Sjukt stressad innan av olika anledningar! aldrig vart så stressad förrut!! jag skaka och fick ont i magen. Men vi kom iaf 3a och fick en gul, fin rosett! Det var millisekunder som skiljde 1an, 2an och 3an (mig) så det var lite otur att jag var den med sämst tid! speciellt när de andra fick mycket mer priser än mig.. Men jajaaa! Jag kom ju ändå 3a av 16 starter inkluderat stora hästar!
 
Kom hem halv ett och sen dess har jag fixat inför ikväll med dukning och allt! Om en timma kommer gästerna så jag måste rappa på nu! Ska städa rummet, sminka mig, blåsa håret, locka håret och göra en liten surprice till er! ;)
Juste, Såhär blev mina kanderade äpplen som jag gjorde i veckan! Haha guuud, de blev SÅ hårda!! Gick knappt att äta..
 
Ha en trevlig kväll Kära läsare!
 
/Mathilda

Frågestund!

Fråga lite frågor! Det var ju ett tag sen och i samband med det nya året så tänkte jag att det kanske var något ni undra? Så det kan ni ju fråga nu då!
 
Länkar de som frågar 2 frågor eller mera!
 

/Mathilda

Tävling imorgon

Måste ta och sova ut lite nu till morgondagen. Känner mig pigg så kommer förmodligen inte somna på ett tag... somna etc 4 igår! Men imorgon blir det upp tidigt, 7.15 står klockan på. Ska va i stallet vid 8. Vi ska lotta hästar så jag vet inte ens om jag får Nikkie :o Efter tävlingen blir det hem, käka lite lunch, duscha, byta om och sen förbereda ALLT inför kvällen! Har stått och strukit dukar idag och målat mina naglar, dock kommer förmodligen det försvinna när jag är i stallet imorgon bitti, men då får jag väll måla på lite extra DÅ!  Tänkte lägga upp bilder på naglarna för de blev väldigt fina! Men inte en ända bild gjorde de rättvisa så jag kanske kan försöka ta lite nya imorgon?
På kvällen kommer Många familjer hit, 25 pers tror jag vi blir, så det är fullt hus med många barn och efter som Jag och min bror "håller i festen" så måste vi få alla att ha kul typ... lite svårt att förklara.
Imorgon är äntligen skit-2012 över! hoppas på ett bättre 2013! Vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig eller något om mina "nyårslöften", men det lär jag nog komma på under dan.
Dethär blev lite ointressant och flammigt inlägg! Hörs mer imorgon!
Min fina ponny! hoppas du är taggad imorgon! (lär ju få dig eftersom ingen annan vill det, Bäst!)
 
/Mathilda

Året 2012

Nyårsafton 2011
Hade en liten duckface tid (det har jag ibland även nu, haha)
                                         Jag var på min första lokala tävling där jag blev nolla
 
Sommarn kom, ja bytte blogg till thiisa och vi åkte till Mallorca
Jag började rida puh innan sommarn och här var vår första tävling tillsammans
Jag fyllde år!
Jag fick mitt rum omgjort under sommarlovet
Nikkie var bäst, även fast vi alltid fick med oss 4 fel
På vår andra lokala blev vi nolla på huvfusta
Vi tränade vidare för Eva Bengtsson
 
Jag färga håret brunt/ombre
 
2012 har vart ett mindre bra år för mig. Allt har vart rätt så jobbigt, men nu är det över och vi hoppas på ett bättre 2013!!
 
/Mathilda

Nystädat rum!

Städa rummet lite och la till lite nya/gamla prylar. Stjärnorna har jag haft sen jag var liten och den fina kandelabern fick jag i julklapp av min faster och Micke! Fin va?
 
Mysigt va? Orkar dock inte redigera dem (int för att jag brukar det men) för klockan är liksom 2.00 nu och jag hade tänkt sova lite inatt :o ...kommer sluta med att jag somnar 3.30 iaf dock.
 
Var även och red Trasan idag en mysig sväng ut i skogen i 30 minuter!
 
/Mathilda

Mini-julafton

Hej på er! Igår åkte jag vid 4-5 tiden in till stan med min Farmor. Vi åkte till min faster. Där laga vi mat, städa, baka och fixa i ordning och sen vid 7 kom resten av min familj och min mormor och morfar dit. Det var väll en myig kväll där jag fick tre fiiina julklappar som jag visar sen! Kom hem runt halv ett och då satt jag och min syrra och sjöng och tog roliga bilder. Idag vaknade jag först vid halv 9 av att min lilla familj kom in i mitt rum och sjöng för min Syrra fyller år idag och hon sov i min säng inatt! Så hon öppnade sina paket, sen somnade jag om - såklart, så jag vakna för 1h sen och har nu bara suttit och läst bloggar och bloggat själv. Ska snart fixa i ordning mig för sen drar jag till stallet och rider ut Trasan! Kan ju vara mysigt att bara få lufsa runt ute lite, dvs om det inte är FÖR halt ute... Sen får vi se vad jag hittar på resten av dagen! Nu är det ju bara två dagar kvar till nyårsafton, vilket också betyder att det är två dagar kvar till pommac cupen (hopptävling)!! 
 
Aja, här kommr lite bilder från igår!
Här kom också min lilla outfit med↑
 
/ blus hunkydory / jeans replay / skor uggs / jacka hollister / väska bb /
 
 
/Mathilda

Fun

Halluuu! Lite dålig uppdatering här va? Jo, jag vet.
 
Igår gick jag upp runt sisådär 12. Åkte då till Täby centrum med mamma, mormor och farmor och kollade i några butics! Fick med mig ett par jeans hem som jag äääälskar! Kan visa hur de ser ut sen! Riktigt snygga är dem.
 
Sen lämnade mamma av mig i stallet. Red Trasan och fixade och sånt i stallet som vanligt. Sen drog jag hem och duscha & fixa iordning mig, städa lite..
 Sen kom Malin och Pelle och lite senare även Stina och Eric. Vi snacka väll och körde Twister och sånt :D
 
Idag vaknade jag ännu senare, råka somna om så jag vakna halv 1! Drog till Mörby runt 2 och käka med Pelle och Malin. Vid 4 drog vi hem till mig. Haha vi (jag) hade jäääättteeeekuuul, men de hade "tydligen" inte dem... Dem drog vid halv 6 och vid 6 drog jag till mitt andra stall (ridskolan) och red Nikkie! När jag kom hem skulle jag egentligen dragit till Eric, men jag pallade inte det så jag stanna hemma och kollade på film och chilla...
En liten Outfit från igår kom med också här! (gud vad jag måste tvätta min spegel! men rummet är städat nu)
 
/Mathilda
 

SHS

Sitter och spelar lite gitarr med syrran! haha, det går ju himla bra! 
Min webcamra är sönder på denhär datorn så ni kan ej se hur roligt vi har det.. sorry guyes..
Imorgon ska det shoppas och ridas hästar! 
Juste, dethär kopte/fick jag på Shs! Eller har jag kanske redan visat det? haha glömsk, men isåfall får ni se det igen nu. 
 
/ett shabrak från Kyro riding geer (eller nåt sånt) /
/tävlingsnummerlapp/
/skärp med glittriga stenar/
/sen fick jag denna stiliga mössa av Henrik Barry /
 
/Mathilda

Nyårsklänningar

Dry Lake Mirir DressDry Lake Mirir Dress
Full Sequin Peplum DressFull Sequin Peplum Dress
 
Några fiiiiinfina kläningar till nyår från Missme.se! Jag har ångest över vad jag ska ha på mig.. Vi ska ha en feeet fest här med 24 pers inklusive min beeestee vänn Maliiiin! så det bli awesome!! 
MEN, Men, men..... vaaaad ska jag ha på mig? hmmm... allt på missme.se är typ slut i lager så där kan man ju inte beställa ifrån.. typiskt.. och det är ju bara 1 vecka kvar, så vad ska man ha på sig?
Ska man beställa nåt måste man ju göra det NU, för leveransen kan ju krångla och det kan ju bli fel..
 
Har ni något tips på sidor/affärer med snygga Nyårsklänningar? Snälla kommentera då för jag har ååångeeest över vad jag ska ha på mig! :o
 
 /Mathilda

juldagen

Nu känns det som att julen är över... Fast innan kändes det knappt som att den hade börjat.. hm..
 
Idag ska jag iaf bara ta det lugnt! Ska träffa Malin, Pelle och Elin nån gång under dagen och göra en skojig sak! (berättar mer sen) Sen ska jag bara spela familjespel, kolla på filmer och victoria secret´s fashion show ikväll (20.00 på 3an) och bara ta det lungt! 
 
Gillar verkligen mina julklappar i år! Hade inte önskat mig så speciellt mycket.. Först på min önskelista (förrutom häst) stod primeboots och Kenza 10.. Men man får ju inte allt här i världen, och om jag hittar nån bra rea på de sakerna nån dag så kanske jag kan lura med mig mamma till att köpa det ändå! ;) 
 
Det blev en lite snabb och konstig jul... Eller ja, början på julen, den är ju inte slut än! den 23 december svimmar jag i TäbyC så jag får testa på att åka ambulans.. Och nu är redan julafton över.. bara sådär.. 
Det känns som att allt gick så fort. Från att jag vaknar upp på stengolvet i Täby centrum med främmande människor som försöka väcka liv i mig med ett blodigt bakhuvud (låter som att jag överdriver, men så var det), tills att jag sitter här och har fått alla julklappar. Det gick så fort. Jag brukar alltid sitta i flera dagar innan och kolla på alla paket och granska de noggrant vad som kan va i de osv. I år har jag inte kollat på ett ända.. Jag var inte med och klädde granen, och hela släkten är inte ens här. Min faster och hennes kille är i Kalix och min Farfar är inte här. Hm... Tiden har känts så snabb denhär veckan..
 
Härnäst kommer mellandagarna.. Shoppa, shoppa, shoppa! Sen kommer Nyår! Hopptävling blir det också på måndag som varje nyårsafton! kul! ....gud är nyårsafton på en Måndag? aha, "najs".. 
Jag ska försöka uppdatera bloggen braa denhär sista veckan av året 2012! Sen blir det nya tag och nya ideer som kommer upp här! Tror ni kommer gilla det! Så håll koll och var med nu hela tiden! 
 
Snart kommer 2013!
 
/Mathilda

Mina julklappar!

Kolla vad bra jag är på att uppdatera! Redan Nu lägger jag upp det jag fick! bra va?
 
Odd Molly Kofta
En Ubermysig Hoodie med byxor, men de var lite för stora så vi ska kolla om det finns en mindre strl..
Bondelid tunika
Mina fina Replay jeans! Men de var lite för stora, och eftersom de var så dyra så är det bättre att vi byter dem till en annan strl som passar perfa istället, kanske blir en annan modell och färg då också.. Men ett par jeans från Replay har jag iaf fått!! :D
Ett par svarta jeans från Crocker. Dem drar ju lätt åt sig damm och sånt som ni ser på andra bilden... så vi får se hur jag gör med dem!
Ett par gosii strumpor
Bareminerals sminkprodukter! Kändes lite som att mamma läste mina tankar med dethär.. Det fanns inte med på min önskelista, men jag behövde det verkligen och har spanat in det sen i somras! Men det kostar typ 2600 i vanliga fall så jag har inte vågat säga att jag ville ha det.. :$
Basic örhängen
Massa godis och trislotter och grejer..
PEEENGAAR!! :D
 
Sen har jag fått massa miniprylar också som spel och sånt, men det pallar jag inte ta foto på nu!
Jag är iaf jättenöjd!! Fick ni nåt fint i Julklapp? :)
 
/Mathilda

God Jul!

Står i köket och bakar nu! haft en härlig jul. Lung och bra, fast man har knappt fått julkänslan alls... 
Nu står jag iaf somsagt och gör lite kanderade äpplen. Har aldrig testat att göra det förrut, men jag tror att jag åt det när jag var typ 8 år eller nå¨t? Och då äääälskade jag det kommer jag ihåg. Men det kanske inte ens var Kanderade Äpplen jag åt då... hm. Nu kokar iaf karamellen, så får vi se sen hur det blir..
Sen ska vi spela Julklappspelet! feeeetttt kul!

/Mathilda
 

Kalle Anka förfan!

Åh vad myyyss! Bara några minuter kvar tills Kalle Anka, Fett tagg på livet...♥
 
 
/Mathilda

Julafton!

God Jul gosisar! hoppas ni får en bra dag med många fina presenter och fina minnen! Puss
 
/Mathilda

Sjukan igen

Hejhej! Idag var en mindre bra dag. Åkte till TäbyC med mamma efter lunch. Handlade en julklapp till henne och sen var väll tanken att vi skulle åka hem. Men mamma stod och handla massa presentkort och sen skulle hon bara gå in i en sista affär för att kolla på en present till min syrra. Redan i kön till presentkortsgrejen kände jag mig varm och törstig så jag sa redan då till mamma att jag gärna ville åka hem. Men jag brydde mig inte så jättemycket om att bara gå i en affär till för jag blir alltid varm och törstig i "shoppingcenter" som Kista eller TäbyC, så vi gick in i den affären. Men jag blev typ tröttare och tröttare där inne så jag försökte sätta mig ner på några grejer i affären, men dem gillar ju liksom inte så mycket att man sitter på deras bänkar där klädarna ligger.. och sen började jag bara bli skitvarm och yr så när mamma betalade gick jag ut från affären för att få syre. Tänkte sätta mig nånstans men jag såg ingen bänk, och det var inte bättre luft där så jag gick fram till räcket på andra plan och då mådde jag bara superilla! så jag kände verkligen att jag skulle spy.. sen började jag se mindre.. Minns att jag tittade ner mot glitter och sen började allt bli suddigt och jag såg mindre och mindre. 
Sen minns jag inte mer förns jag "vaknade" av att några killar satt bredvid mig och bah "hallå, är du vaken? hallå¨, hör du mig?" så jag fattade ingenting och trodde att jag drömde. Sen ställde de massa frågor och sa att jag blödde.. Så jag hade alltså svimmat och ramlat handlöst rakt ner på stengolvet och slagit i huvudet så jag började blöda.. så vakterna hämta min mamma och jag fick vatten och skumtomtar och bra hjälp liksom. Sen kom ambulansen och hämta mig så jag fick åka på en bår genom hela Täby centrum liksom... stelt med alla blickar.. Sen åkte vi till karolinska och jag började må bättre. Allt verkade bra så de ställde några frågor och tog tester och sen fick jag åka hem 2,5h senare!
Fin tjej↑
 
/Mathilda

Godnatt!

/Mathilda

Bilder från sista veckan i skolan

Här kommer lite bilder som jag int elagt upp från veckan!
 
Har suttit och spelat gitarr nu och "sjungit" men min röst pallar fan inte mer, kommer bli grymt förskyld till julafton om det fortsätter i denna riktning.. usch min hals är helt sprucken, ashes och et kliar när jag sjunger.. så jag borde nog sluta med det snart, men jag har kommit på massa nya låtar på gehör och det är så himla kul, t.ex "Price tag" kan man spela med samma ackord som på "imagain" ←vet inte hur det stavas och orkar inte googla det nu heller.. men det är iaf superkul! mindre kul dock att man inte kan sjunga fint till..
 
/Mathilda

21/12

Idag var det skolavslutning! eller vad man nu än säger när höstterminen är slut.. Vi slutade iaf vid 10.30 och då drog jag, Malin och Eric till stan. Köpte mig ett IPhoneskal, örhängen och två julklappar! Sen kom Stina, Anna, Elin och Pelle. Vi kolla runt lite på julklappar och sen käka vi på donken och  åt youghourtglass. Kom hem vid 6-7 och då slog jag in mina presenter, sen har jag käkat, spelat gitarr och umgåts med släkten som precis kommit hit. Myys. Imorgon drar jag till Pelle och kollar på film eller nåt!
 
/Mathilda

Fixat och klart

Nu är bilderna tillagda i inläggen!
 
Berättar bara lite snabbt nu att i Tisdags så drog jag och Malin direkt efter skolan och julshoppa lite i stan! Därefter träffa vi lite folks och käka på donken. Sen skulle vi dra till bion dårå, Sinister. Så vi gick till sergel resten gick in och jag stanna med Martin och Eric för de skulle handla popcorn och sånt så jag tänkte va snäll och vänta..  Sen skulle vi ju då gå in.. men fittjejen släppte inte in oss för det var 15årsgräns och vi är 14.. men alla våra kompisar som är en halvmeter kortare än oss kom in.. Så jaa.. Fan eller att jag var glad då! Men vi fick pengarna tillbaka och sen försökte vi komma in på alla möjliga sätt, så fittjejen såg när pelle och Danne skulle få in oss så de åkte ut från biosalongen och då gick även Kasper ut.. Så ja, vad gjorde vi.. jo vi satt där i nån timma, sen dorg vi ut och kasta lite snöbollar och sen drog vi och käka nåt typ.. eller inte jag, men jag "tittade väll på".. Sen drog vi hem när bion var slut.
Snea bilder, men där är från i tisdags!
 
/Mathilda
 
 

Vi kommer ej dö!

😊😊


Poängplockartävling

Nu blir det stallet och Poängplockartävling! Vilket innebär att man rider 5grenar med bl.a höjdhoppning och den med mest poäng vinner. Så det ska bli kul! Vet även inte om jag får Nikkie idag för vi skulle lotta hästar.. Hmm


bildlös

Åhhh skrev precis klart en roman om vad jag gjort idag sen försvann den.. och jag är trött så jag skriver bara såhär snabbt och enkelt vad ja gjort idag. Skola, Täby med johanna & Malin, Sola (first time), kolla affärer, hem, äta, duscha, fixa mig, Konfa, tråkig teater, 1/3 var fjortisar som skrek och skit och 3/4 av resten var tjejer, Not fun, alonetags, hem, julgran, skype, gitarr, sova. 
Så nu ska jag väll sova då ∞
 
Jag försökte skicka bilder som jag tagit idag med min iphone till min mejl men det gick inte, dvs heller int ebilderna från igår så jag gör alla inläggen imorgon så de kommer med bilder också! och så lägger jag till massor av bilder i dethär inlägget, så om ni vill se de sen så glöm ej att bläddra ner!
...bläddra ner sen..
 
/Mathilda

Fika med bestis

Nu ska jag och Mallanballan fika säkert (inställt inlägg, bilden såg ju så jävla god ut). 
Nu är vi ute och julhandlar lite till familjen. Om någr timmar drar vi till sergel och träffar de andra så går vi på bio! Myys!
 
/Mathilda

Beauty

yin-yang-waves:



Your way to balance → ˚ ☯
 
Kollar igenom min favorit tumblr.. Usch vad skönt det skulle vara att bara komma iväg nu! Får ångest när jag ser dessa bilder!
 
/Mathilda

Det kunde blivit snyggt

Vita paljett uggs.
Det kunde blivit jäkligt snyggt egentligen, men jag tycker inte den här bilden visar den fina sidan av vita paljett uggs som finns i mitt huvud. Det kan va blixten och ljuset mot bilden, men om de hade glittrat mer - mer som de blåa paljett uggsen, om de kanske hade haft glittrande "diamanter" lite ingömda här och där, och inte vart så regnbågsaktiga som de är på bilden så tror jag de hade vart supersnygga som vår/sommar/höst skor til lSlitna shorts och bruna ben.. hmm..
 
VAD TYCKER NI?
 
/Mathilda
 

5 Saker Du inte visste om Mig

  • När jag är glad brukar jag sjunga, skratta, rida, städa eller träna. ← Det händer väll oftast när jag är pigg och har kollat på många inspobilder så hjärnan sätter fart och kroppen börjar städa etc..
 
  • Jag kan spela gitarr. De flesta av er vet säkert redan det, men om det skulle råka vara några nya här som jag inte känner så vet ni nu att jag kan spela gitarr ganska bra! Finns bevis på min FB.. Haha, dock väldigt gammalt..
 
  • Jag tror inte på att jorden går under på Fredag.. varför skulle den ens det? Om du, din hipster kan svara på den frågan så kommer jag ändå inte tro att alla dör på fredag bara för det. Hur många gånger har man inte sagt att jorden kommer gå under, så varför skulle den göra dte nu helt plötsligt?
 
  •  Jag är Dramatiker.
 
  • Jag kan buktala. Haha nej det kan jag inte.. jag kan prata med stängd mun och folk fattar vad jag snackar om eller vilken låt jag sjunger på osv..
 
hahha åhhh, lilla lakrits!
 
/Mathilda

Vecka 51

 
/Mathilda

Morgondagen

Rida gangster + luciashow


Miss you

/Mathilda

lite plans

Dethär inlägget skulle väll ha kommit upp lite tidigare.. men jag lyckades somna när jag kom hem från stallet och sen har jag kollat på film. Anyway, idag var en jäkligt skön fredag i skolan! Vår första lektion, svenska, blev inställd så vi började 10.40 och sen hade vi bara matte,lunch och bild och sen slutade vi 13.30! Hur awesome var inte det?
 
Denhär helgen ska kristina åka på konfaläger så jag ska hjälpa henne med hennes häst gangster. På söndag har vi även lucia i stallet och då ska jag vara med på hurry skurryn där som säkert blir riktigt kul! Vårt lag ska vara utklädda till ninjor och sen kommer vi rida på de största hästarna i stallet.. haha, oj vad jag kommer faila alltså..
 
Fredag: Rida Trasan, Mysa hemma
Lördag: Rida gangster, kanske gå på bio med vänner på kvällen
Söndag: Rida gangster tidigt och sedan Lucia
 
Vad ska ni göra i helgen?
 
Haha åh, underbara vänner!
 
/Mathilda
 
 

Bussen

Sitter på bussen hem från stallet nu! Tror det blir en lugn kväll för mig ikväll.. Är väldigt trött, men jag kanske träffar några., men förmodligen inte. Annars ska jag bara kolla på film, äta massa godis, blogga, mysa med familjen och bara ta det lugnt, hörs sen!


La casa de mi caballo

Drar till stallet nu! Uppdaterar ikväll om planer för helgen osv! Lovar!!


Ganska Chill dag

Hyfsat lugn dag idag.. Beror på lite hur man ser det. Efter skolan drar iaf Julia med mig hem och pluggar. Sen ikväll så drar vi på en luciacup som de har i skolan så pågår hela natten liksom, men vi kanske är där nån timma bra och hälsar på lite folk och kollar på nån Match!


mathematics

 
Lite mörka och vidriga bilder från matelektionen med julia idag kommer hääääär. enjoy!
 
/Mathilda

I´m in love with you..

 
/Mathilda
 
 

Ajjjj

Trasan nocka mig igår så jag börja blöda näsblod och fick en lite svullen överläpp.. ajj det gör så jäkla ont i näsan så ni anar inte... Är förövrigt grymt trött idag, mina ben värker, näsan värker, jag börjar bli förskyld och är bara himla skoltrött och seg nu..
 
/Mathilda

fuck

3 prov imorgon... skolan döööööööö 
fett bra du är Zara..
 
/Mathilda

Svar på en fråga

Fick en fråga om vilken konfa jag ska på som jag tänkte svara på..
Jag ska på Karlberg P3! Jag känner ingen där men alla dem känner typ varandra så det kommer nog bli lite svårt att komma in rätt i gruppen.. Men jag ska försöka att bara vara jag och vara glad så kanske dem vill vara med mig ändåå.
Jag var btw inte på konfaträffen i onsdags, jag skrev att jag skulle dit, men det gjorde jag inte. För jag låg med världens mensvärk så jag inte kunde röra mig, ryggen och magen sa ifrån lite där, och sen hade jag ett prov dagen efter + snökaoset som gjorde så mamma inte ville ut och köra.. så Därför hoppade jag över träffen! men nästa träff är igen om 1,5 vecka tror jag!
 
/Mathilda

Wishlist

väska MK, hunters, blus Oddmolly, jeans replay, klocka MBMJ, primeboots
 
Dethär är ett litet exempel kan man säga! hittade inte bra bilder, men jag skulle gärna vilja ha en tunn dunjacka som är vit utan päls och som är formsydd till exempel.. sen skulle jag vilja ha en skinnjacka och nåt mer att ha när det blir varmare! 
 
/Mathilda

15 days left

Pluggar till NOprov och SOprov! great!
Inatt sov Malin här. Vi spela Mariocart, baka lussebullar och åt tårta och sånt.. Hon stack vid 1 idag. Både idag och igår har jag vart inne hela dagarna, öppnade dörren igår till malin liksom annars har jag lågt med frisk syre i kroppen nu.. 
 
Om 15 dagar är det julafton! helt sjukt! två veckor kvar i skolan.. så sjukt härligt! Ska försöka få upp en önskelista här snart, idag/imorgon kanske?
 
Behöver lite nya kläder, har kollat in lite som jag ska köpa, så får fixa det nu i veckan! 
 
Nyår, vad händer på Nyår? Jag vet faktiskt inte.. Vi ska ha nån stor grej här hemma med typ 25 pers som förra året, men jag vill va med mina vänner! Fast det känns som att väldigt många åker bort nu över jullovet, och då alltså även över nyår.. Så jag vet inte hur jag ska göra! Hela nyårskänslan är ju som bäst när man är med kompisar, glittriga klänningar och allt överspexat makeup och hår som man bara gör på nyårsafton. Det är ju inte lika kul med 10 andra familjer typ....  
Ja, så nu vet jag faktiskt inte vad jag ska göra på nyårsafton. Tycker det är så himla segt att sitta hemma (även fast 25 andra pers kommer hit), för det är ju så mycket roligare med vänner!
 
Mina vänner...♥
 
/Mathilda

Party Party!

Hallå mina vänner! Igår drog jag till stallet efter skolan, promenera 25 minuter med lilla pållen. 
Efter det skynda jag mig hem, duscha, åt mat, bytte om, sminka mig och allt sånt. Sen drog jag till Mörby där jag träffa Elin, Malin och Eric. Vi köpte lite grejer och sen kom bussen 1h senare.. Då drog vi till pelle där lite folks var. Kvällen börja bra men sen spåra den ur ganska mycket.. Efter en kväll med tårar, skratt och allt där emellan så kom jag hem runt 1 tiden. Vaknade runt 4 och mådde skit men sen lyckades jag somna om. Vakna vid 9 nästa gång och då hade jag en bula i pannan, bitmärke i ryggen, blåmärke på armbågen... ah ni fattar... så idag har jag bara tagit det lugnt, andats lite och så...Men nu börjar jag få jätteont i magen så nu ska jag gå! puss på er
/Mathilda

Snökaos

Som nu säkert märkt så är det kaos i huvudstaden idag! Imorse fick vår buss typ motorstop, palla inte trucket eller nåt så den la av... så jag fick byta buss. Och den kom 25 min senare (det kom två emellan men de var fulla). Och jag hade då Prov på första lektionen, men jag fick sitta över efter så det var lungt! annars gick provet asbra! Efter skolan gick jag till sjukhuset där min bror låg för han skada ryggen idag i skolan så han fick åka ambulans till sjukan dårå vid 12tiden. Alla bussar var typ inställda så jag fick skjuts hem av pappa sen. Efter det har jag gjort väldigt lite. Läst igenom lite NO-papper och ätit några mackor. Ikväll drar jag på konfaträff tror jag. DEt är den första så jag hoppas det finns några snälla människor där som kanske säger hej.. haha jag känner ingen och dit jag ska känner alla andra varandra.. så jaa.. det återstår att se hur det går. Sen ska jag fortsätta plugga till NOprovet imorgon och sååå...
/Mathilda

skolan dödar mig

hallååå! Haha, skulle skriva en rubrik som löd "skolan dödar mig" så fanns den redan där! 
Mer eller mindre så beskriver rubriken snart sanningen. Jag känner att det ända jag gör när jag inte är i skolan är att plugga! Nästa vecka är allt klart iaf! Då är slutbetygen satta och jag kan koppla av till lov! ska bli himla skönt! 
(egentligen måste jag plugga nu till Spanska prov imorgon och NO prov på torsdag, men jag kände att bloggen är lite tom så jag blev tvungen till att göra ett litet inlägg och bara berätta att jag lever liksom..)
Btw, jag berättade aldrig om min helg. Den började mindre bra.. I Torsdags var Nikkie jättekonstig och lite dum faktiskt så jag trilla av henne tillslut. Och sedan på fredagen (för att göra en lång historia kort) så skulle jag rida trasan. Åkte dit direkt efter skolan och tog ett pass i ridhuset. Till en början var hon duktig men sedan började hon bocka jättemycket och hon gör det ganska stort och länge så det är ju inte så jättelätt att sitta kvar alltid. Det är som att rida en sån där tjur man kan se på gamla klubbar om ni fattar vad jag menar då..? Så jag red vidare efter hennes första lilla bocktur. Sen började hon helt plötsligt bocka igen.. Jag satt kvar i 5sek innan jag slog till henne med spöt - kanske inte var det smartaste, men dte gjorde jag - så jag tappade väll sen lite kontrollen och flög av. Då var det faktsikt ganska läskigt och obehagligt för när jag låg på marken, själv i ridhuset, stegrade hon stort över mig! och där ligger jag liksom och kan inte göra nånting alls! Det kunde blivit sjukt farligt, men jag hann ställa mig upp snabbt och då irrade jag väll runt där i några millisekunder, chokad och oventande, vad skulle jag göra liksom.. en stor häst som jag ridit 4 gånger innan galopperar runt i ridhuset, sparkar bakut och stegrar! vad skulle jag göra... Jag sprang iaf utan att tänka till dörren, innan jag kom på att jag måste fånga hästen :P så jag ställde mig i hörnet och försökte med lugnande röst få kontakt med henne, då kom hon galopperande mot mig och jag trodde hon skulle hoppa på mig så jag var beredd att springa ut, stod halvvägs ut genom dörren nästan.. Men då sakta hon in så jag fick tag i henne. Då satte jag upp igen och red lite så jag inte skulle bli rädd. Det är väldigt viktigt att man gör det! Sen gick jag in i stallet iaf, ställde henne i gången och tog av sadel och träns. När jag då kom tillbaka sa Ted att Trasan blödde på vänster framben. Chockad efter det som hade hänt i ridhuset blev jag liksom helt... tom. 
Jag anade att det hade hänt nåt när jag red för hon kändes lite konstig, så jag hade precis tänkt att kolla igenom henne när Ted sa till mig. För att nånstans avsluta dethär inlägget så fick jag bra hjälp i stallet, så nu går trasan med bandage, veterinären kom aldrig dit då det satt nära hoven på ett ställe man ändå inte kan sy. Så igår var jag ute och promenera henne och jag tror det kommer bli bättre snart! lite feber har hon men det sjunker steg för steg!
På kvällen sen köpte jag och pappa pizza och sen sov Kristina hos mig!
På lördan Var jag och Kristina på Sthlm horse show hela dagen. köpte lite grejer som jag kan visa er sen. det var himla kul! träffa Henrik Barry, John Whitaker och Nellie Berntsson också. 
På söndan spelade jag bowling med familjen runt lunch och sedan chillade jag restan av dagen (tror jag)..
Igår var jag ju då hos trasan. Gick en promis med henne och gjorde allt i stallet- mocka, sopa, satte på broddar som hade ramlat av, packa hö, lite annan mat också som hon skulle ha, tempa m.m, Var himla kallt alltså!! 
Imorgon ska jag plugga som fasiken inför NOprovet! sen har jag konfaträff, och jag känner ingen sååå det känns sådäär inför det! Men nu måste jag plugga inför spanskan först så puss på er!


 
/Mathilda
 

Mathildas Varm choklad

Haha, vet int varför jag gör dethär, men gjorde varm choklad idag som var super, slängde i lite allt möjligt men tänkte visa hur jag gjorde iaf!
 
 
1. Jag började med att hälla chokladsås längst kanten av koppen.2. Värm Mjölk i mikron och häll sedan i oboy/annan chokladsak
3. Häll i oboyen (alltså mjölk + oboypulver) som jag kallar det i koppen.
4. Ploppa i marsmellows.
5. MYCKET marsmellows
6. Lägg över grädden lite snyggt sådär.
7. Sila över oboypulver och lägg på yttleligare marsmellows (det går åt mycket marsmellows när man väl dricker)
8. Toppa med lite chokladsås!
 
Finito!
 
Det blev lite mycket vid slutet så var tvungen att dricka lite innan jag kunde läga på chokladsåsen, så därför är sista bilden lite ...platt.
Ser det gott ut annars då? vavavavavavav? Neee, men dethär är nog ett ganska basic "recept" men för er som inte visste om det så här är ett väldigt lätt sett över hur man gör en god varm choklad nu till vintern!
 
/Mathild

Sihs 2012

Med nellie Berntsson..
Första bilden är från hennes blogg✌


Kollat klart på film nyss

 
Bloggar er när jag har lust. nu är jag bara trött så ska plugga, göra önskelista oc kolla på sthlm horseshow istället! 'Puss!
 
/Mathilda

RSS 2.0