Yason

Halluu! Klockan är 4.00 på natten och jag borde egentligen sova, men whatever...
Nikkie ska ju somsagt vila från hoppningen lite nu, så idag fick jag istället rida Hagens Yason (Yason). Han är en D-ponny som tävlat LA i dressyr men blir väldigt pigg och osäker i hoppningen. Han var överaskande vääldigt rolig att rida tycker jag! Han kan ibland hitta på lite fnatt och bestämma sig för att en viss färg på bommar tänker han inte hoppa över... som om man skulle hoppa en bana och rida ett rött och sen ett gult hinder och sen komma mot ett grönt hinder. Då kan han få för sig nåt och vägra hoppa över hindret för det är grönt... ;) Det gäller att vara smart! Men idag visade han inte den sidan av sig utan han var väldigt fin, hoppade alla hinder och det kändes som att han tyckte det var kul!
 
Nej men idag var det kul! bra start på 2013! 
Vi hoppade lite studs på låga hinder, eller mer som att de ska få en större galopp.. sen hoppade vi två räcken på bruten linje och även en liten kombination!
 
HAHA, gjorde en liten skiss, blev väll sådär.... 
grönt = kombination, bom -2,5 -> kryss -> 6,5 -> oxer
Rött = bruten linje, räcke räcke 4 galoppsprång emellan
Gult = Studs
Lila = banan , Studs (vänster varv) -> kombination -> travbommar, volt -> bruten linje, räcke, räcke ->studs (höger varv) -> travbommar, volt
 
Hittade lite bilder på Yason på ridskolans hemsida!
 
/Mathilda
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0